Отборът на Ливърпул се класира за 1/4-финалите на турнира за

...
Отборът на Ливърпул се класира за 1/4-финалите на турнира за
Коментари Харесай

Ливърпул бие и с изцяло нов състав, на 1/4-финал е за Купата на лигата

Отборът на Ливърпул се класира за 1/4-финалите на шампионата за Купата на лигата, откакто се оправи без проблеми с 2:0 като посетител на втородивизионния Престън Норт Енд. И двете попадения паднаха през втората част, когато точни бяха Такуми Минамино в 61-ата и Дивок Ориги в 84-ата, който оформи крайния резултат с прелестно осъществяване.

Любопитното е, че по този метод мърсисайдци прекъснаха серията си от девет следващи гостувания, в които отбелязваха по три или повече попадения.

Мениджърът Юрген Клоп направи направи цели 11 промени спрямо дербито с Манчестър Юнайтед. На процедура той излезе с цялостен нов състав. Двама играчи пък записаха дебюта за първия тим на „ алените “. Това бяха 18-годишният нападател Харви Блеър и неговият връстник Тайлър Мортън, който действаше в халфовата линия.

Жоел Матип, Джо Гомес и Къртис Джоунс също бяха титуляри, както и Окслейд-Чембърлейн, Минамино и Ориги. На вратата застана Адриан.

Ливърпул контролираше топката и имаше териториално преимущество през първата част, само че стражът на Престън Деклан Ръд действително нямаше работа и не трябваше да прави нито едно избавяне преди почивката.



За сметка на това пък домакините пропуснаха две прелестни благоприятни условия да поведат.

В 25-ата минута Магуайър изведе доста добре Потс, който не стреля неприятно от границата на наказателното поле, само че Адриан мазета над напречната греда.

Три минути по-късно стражът на Ливърпул мазета и удар от близко на Магуайър, след което Ледсън направи добавка, само че Неко Уилямс почисти от голлинията. Потс приключи тази серия от три благоприятни условия в границите на няколко секунди с удар над вратата.

Ливърпул стартира по-добре второто полувреме. Един удар на Оклсейд-Чембърлейн профуча рисково близо, само че настрана от задачата, а в 62-рата минута Такуми Минамино откри резултата. Неко Уилямс овладя по съвършен метод дълго подаване на Мортън в наказателното поле, след което смени посоката, освободи се от бранителя против него и центрира към японеца, който изпревари пазача си и засече на близката греда.

Takumi Minamino's record in the League Cup:

◉ 5 games
◉ 5 goals

Of course he gets on the scoresheet.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР