Отборът на Ливърпул постигна трета поредна победа в груповата фаза

...
Отборът на Ливърпул постигна трета поредна победа в груповата фаза
Коментари Харесай

Ливърпул, Рома и Байер Леверкузен продължават без загуба в Лига Европа

Отборът на Ливърпул реализира трета поредна победа в груповата фаза на шампионата Лига Европа след домашен триумф над Тулуза с 5:1 в среща от група „ Е “. Английският отбор е отпред във краткотрайното класиране с 9 точки, пред белгийския Унион Сен Жилоаз и френския Тулуза, които имат по 4 точки, а австрийският ЛАСК е финален без точка досега.

Диого Жота даде преднина на мърсисайдци още в девета минута на дуела. Гостите изравниха в 16-ата посредством Тайс Далинга, само че до края футболистите на Ливърпул не изпуснаха самодейността. Те още веднъж поведоха в 30-ата минута след попадение на Уатаро Ендо, а единствено 4 по-късно Дарвин Нунес повиши на 3:1. В 65-ата минута Райън Гравенберх означи четвъртия гол за домакините, а Мохамед Салах оформи крайното 5:1 в третата минута на добавеното време.

В другата среща от групата Унион Сен Жилоаз победи вкъщи ЛАСК след поврат с 2:1. Гостите от Австрия поведоха в 24 минута посредством Моузес Усор, само че белгийците вкараха два гола в последните десетина минута на мача. В 84-ата Камерън Пуертас изравни от дузпа за 1:1, а в четвъртата минута на добавеното време Кристиан Бърджис донесе трите точки за домакините.

Италианският Рома надви над чешкия Славия Прага с 2:0 като хазаин в мач от група „ G “ и остава отпред с 9 точки, до момента в който Славия позволи първа загуба. Римският гранд взе ранен задатък откакто Едоардо Бове се разписа още в първата минута, а в 17-ата Ромелу Лукаку бе прецизен за 2:0 в интерес на Рома.

В другия мач от групата Шериф и Сервет приключиха при тъждество 1:1.

Байер Леверкузен се наложи над азербайджанския Карабах с 5:1 в мач от група „ Н “. Германците не престават без проваляне с 9 точки в актива, а Карабах е втори с 6 точки все още.

Флориан Вирц осъществя за домакините още в четвъртата минута, гостите изравниха в 16-ата минута от дузпа, дело на Торал Байрамов. Алекс Грималдо отново донесе задатък на Байер Леверкузен в 29-ата минута, а в 54-ата минута направи резултата 4:1. Преди това в 35-ата Виктор Бонифас означи третия гол за немския отбор, а крайното 5:1 оформи Едмон Тапсоба в 57-ата минута.

В група „ F “ Панатинайкос загуби вкъщи от френския Рен с 1:2. Тимът на Рен е водач с 6 точки, до момента в който Панатинайкос е втори с 4, пред Виляреал и Макаби Хайфа. Гостите от Рен поведоха с попадения в седмата и 49-ата минута, с помощта на Амин Гуири и Арно Калимуендо, а за домакините се разписа Фотис Йоанидис в 61-ата минута от дузпа.

Английският Брайтън се оправи със съпротивата на Аякс и го победи с 2:0, постигайки първи триумф в група „ В “ след попадения на Жоао Педров 42-ата и на Ансу Фати в 53-ата минута.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР