Отборът на Ливърпул постигна победа с 3:1 при домакинството си

...
Отборът на Ливърпул постигна победа с 3:1 при домакинството си
Коментари Харесай

Ливърпул вече е шести във Висшата лига след домакински успех над Саутхемптън

Отборът на Ливърпул реализира победа с 3:1 при семейството си на Саутхемптън в дуел от 16-ия кръг на британската Висша лига.

„ Мърсисайдци “ откриха резултата на стадион „ Анфийлд “ в шестата минута, когато Андрю Робъртсън насочи по диагонал центриране от фаул в наказателното поле на „ светците “, където Роберто Фирмино се затича към топката и със задната част на главата си прати кълбото в долния десен ъгъл на вратаря Гавин Базуну.

Три минути по-късно Саутхемптън възвърне равенството по еднакъв метод. Джейм Уърд-Праус центрира диагонално от свободен удар на границата на вратарското поле, а връхлитащият Че Адамс с глава се разписа в мрежата зад стража Алисон Бекер.
Ливърпул още веднъж поведе в 22-ата минута, когато Харви Елиът центрира меко от дъгата на наказателното поле на гостите към Дарвин Нунес, който с удар с левия крайник от въздуха прати топката в долния ляв ъгъл на Базуну.

Съставът на Юрген Клоп усили задатъка си в резултата три минути преди края на първото полувреме. Голмайсторът Фирмино изведе Робъртсън по левия фланг и той пусна подаване към Нунес, който с едно допиране осъществя втория си гол в мача.

В класирането Ливърпул събра актив от 22 точки и се изкачи на шестото място, на пункт зад петия Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко от „ алените “. Саутхемптън пък е 18-и от 20 тима с 12 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР