Отборът на Ливърпул постигна победа с 2:0 при домакинството си

...
Отборът на Ливърпул постигна победа с 2:0 при домакинството си
Коментари Харесай

Ливърпул зае шестото място във Висшата лига след домакински успех над Уулвърхемптън


Отборът на Ливърпул реализира победа с 2:0 при семейството си на Уулвърхемптън в отсрочен дуел от седмия кръг на британската Висша лига.

„ Мърсисайдци “ откриха резултата на стадион „ Анфийлд “ в 73-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд центрира от фаул отляво пред наказателното поле на гостите, Върджил ван Дайк засече топакта с глава на границата на вратарското поле, стражът Жозе Са мазета, Диого Жота още веднъж насочи центриране паралелно на голлинията и нидерландският стожер в защитата на Ливърпул – Ван Дайк, с глава се разписа за 1:0.

Десетина минути по-рано гол на Дарвин Нунес бе анулиран след интервенция на ВАР поради нарушаване на уругваецът в офанзива.

„ Червените “ удвоиха преднината си в 77-ата минута. Двойно подаване сред Константинос Цимикас и Коди Гакпо изведе гръцкият футболист по левия фланг в половината на Уулвс. Цимикас влезе на скорост в пеналтерията на гостите и подаде към Мохамед Салах, който с едно допиране прати топката в десния ъгъл на вратата.

В класирането Ливърпул събра актив от 39 точки и се изкачи на шестото място, на два пункта зад четвъртия Нюкасъл. Уулвърхемптън заема 15-ото място в подреждането с 24 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР