Отборът на Ливърпул обмисля да направи сериозен трансферен удар за

...
Отборът на Ливърпул обмисля да направи сериозен трансферен удар за
Коментари Харесай

В Барса претръпнаха: Ливърпул готов да активира клаузата на Гави

Отборът на Ливърпул обмисля да направи сериозен трансферен удар за младата звезда на Барселона Гави, като се възползва от финансовите проблеми на испанския отбор. Настоящият контракт на 17-годишния халф изтича през лятото на 2023 година, а от „ Камп Ноу “ обезверено желаят да го обвържат с нов договор.

Старши треньорът Шави Ернандес желае да построи нов тим към полузащитника, само че в този момент може да се изправи против угрозата да го загуби поради интереса на огромните европейски клубове.

Според „ El Nacional “, Ливърпул е подготвен да предложи на Гави контракт на стойност от 3 милиона английски лири годишно, двойно повече от това, което Барселона може да си разреши. „ Червените “ са подготвени да му дадат и 8 милиона паунда бонус при подписването на договора.

Изданието прибавя, че Гави има уговорка за откупуване на стойност от към 42 милиона паунда, която Барса желае да усили доста. Спекулира се, че тя би станала 1 милиард евро, в случай че се схванат за нов контракт с младока.

Наскоро „ Marca “ заяви, че целта на „ каталунците “ в този момент е да обвържат с нови контракти както Гави, по този начин и бранителя Роналд Араухо.

Гави изигра 26 мача през този сезон и означи гол през уикенда при успеха с 4:2 над Атлетико Мадрид, където насочи целувки към почитателите на домакините на „ Камп Ноу “.

Liverpool 'willing to trigger £42m release clause for Barcelona wonderkid Gavi'
— MailOnline Sport (@MailSport)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР