Отборът на Ливърпул направи още една огромна крачка пъм първата

...
Отборът на Ливърпул направи още една огромна крачка пъм първата
Коментари Харесай

Клоп: Всички останали могат да празнуват, но не и ние

Отборът на " Ливърпул " направи още една голяма крачка пъм първата си купа в Англия от 30 години насам. Мърсисайдци победиха с 2:0 най-големия си противник в исторически проект - " Манчестър Юнайтед ", и към този момент са с задатък от 16 точки на върха във Висшата лига, като са и с мач по-малко.

Въпреки привидно голямата преднина пред втория " Манчестър Сити ", мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп не бърза с насладата.
" Ливърпул " мина и през " Манчестър Юнайтед ", крачи решително към купата Мърсисайдци завоюваха дербито с 2:0
" Да, почитателите могат да пеят, че купата е наша. Това не се случва за първи път и не е проблем. Всички останали могат да си разрешат да честват, само че не и ние. За мен нищо не се е трансформирало, като се изключи че добавихме още три точки към актива си. Ако преценява, че обстановката радикално се е трансформирала, незабавно ще ви осведомявам ", сподели немският експерт пред публицистите.

" Не се вълнувам дали някой ще ни настигне, или не. Това е Висшата лига. В четвъртък играем против " Уулвърхемптън ", което ще е следващото ни извънредно тежко предизвикателство. В мозъка ми няма задоволително място да мисля за нещо друго ", добави Клоп.

" През първото полувреме играхме с невероятна сила и доминирахме напълно. Доволен съм от представянето ни в 85-90% от мача. В различен ден щяхме да сме вкарали два или три гола до почивката ", посочи мениджърът.

" Ливърпул " победи " Юнайтед " с голове на Върджил ван Дайк с глава през първото полувреме и на Мохамед Салах в добавеното време на срещата на " Анфийлд ".

Снимка: Getty Images

При попадението на египтянина, с асистенция се регистрира вратарят Алисон. Това не се бе случвало в мач на " Ливърпул " в елита от март 2010 година, когато Хосе Рейна подаде за гол на Фернандо Торес против " Съндърланд ".

" Червените " удължиха впечатляващата си серия без проваляне във Висшата лига на 39 мача и записаха 19-а поредна победа вкъщи, доближавайки се на две от клубния връх. Освен това мърсисайдци са взели 91 точки от 93 вероятни в последните си 31 дуела.

" Ливърпул " означи гол във всеки един от 22-те кръга през сегашния сезон. Нещо, което никой не бе правил от сезон 2001/02, когато " Арсенал " приключи шампионския си сезон с най-малко едно попадение на мач.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР