Отборът на Ливърпул е все по-близо до заветното класиране в

...
Отборът на Ливърпул е все по-близо до заветното класиране в
Коментари Харесай

Ливърпул постигна класическа победа срещу Бърнли

Отборът на Ливърпул е все по-близо до заветното класиране в Топ 4, откакто отборът на Юрген Клоп се оправи с Бърнли в предпоследния кръг на Висшата лига. „ Червените” записаха типичен триумф с 3:0 при визитата си на „ Търф Мор” и със извоюваните три точки се изравниха с тима на Лестър, който по-рано загуби от Челси. " Мърсисайдци " обаче са с по-добра голова разлика, което все още им отрежда четвъртото място. В последния кръг Ливърпул приема Кристъл Палас, до момента в който Лестър е хазаин на Тотнъм.

В днешния мач точни за Ливърпул бяха Роберто Фирмино, Натаниел Филипс и Алекс-Окслейд Чембърлейн.

Мачът на „ Търф Мор” стартира мощно за Ливърпул. Футболистите на Юрген Клоп стигнаха до две доста чисти положения са в границите на първите три минути. Първо Мохамед Салах бе изведен от Робъртсън в наказателното поле, само че в последния миг Бен Мий съумя да блокира удара на нападателя. Още в идната си офанзива, Ливърпул стигна до нов късмет. Садио Мане обаче не съумя да осъществя от непосредствена непосредственост, откакто топката попадна в него след рикошет.

Домакините дадоха отговор уместно и на собствен ред сътвориха две положения пред Алисон. При първото от тях Рийс Уилямс съумя да избие мощен шут с глава, който докара до корнер. След осъществяването му, гостите не съумяха да изнесат топката и се стигна до блъсканица в наказателното поле, само че в последна сметка вратарят на Ливърпул съумя да улови.

В 16-ата минута Мане откри доста атрактивно след пас с пета Роберто Фирмино, само че бразилецът не съумя да нанесе прецизен удар от доста комфортна позиция.

Уникален пропуск направи Крис Ууд в 26-ата минута на срещата. Нападателят бе изведен зад защитата на „ червените” и останал самичък против Алисон стреля доста мощно, само че настрана от левия непряк дирек на вратата.

Последваха нови две благоприятни условия за Ливърпул, които обаче също не се увенчаха с триумф. Първо Тиаго, а по-късно и Мохамед Салах не съумяха да уцелят вратата на Норис.

Въпреки многото благоприятни условия пред двете порти, първият прецизен удар в мача пристигна едвам в 39-ата минута на срещата. Макнийл стреля доста мощно по диагонала отляво, само че Алисон внимаваше и избави.

Усилията на Ливърпул обаче бяха възнаградени в 43-ата минута, когато Роберто Фирмино осъществя след образцова офанзива. След нахлуване отляво и асистенция на Анди Робъртсън, бразилецът получи към точката на дузпата и нямаше проблеми да осъществя. Това бе попадение номер 9 за футболиста във Висшата лига.

В 52-ата минута " алените " вкараха втори гол. Натаниъл Филипс засече с глава центриране на Мане и удвои задатъка на отбора на Юрген Клоп. Бранителят означи първия си гол за Ливърпул.

В самия завършек на дуела резервата Алекс-Окслейд Чембърлейн се възползва от подаване на Робъртсън и направи 3:0.

В другия мач, играл се по същото време, Уест Хем завоюва с 3:1 гостуването си на Уест Бромич Албиън, само че все пак отборът към този момент няма шансове за Топ 4.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР