Отборът на Ливърпул е все по-близо до заветното класиране в

...
Отборът на Ливърпул е все по-близо до заветното класиране в
Коментари Харесай

Ливърпул се добра до Топ 4 след успех над Бърнли

Отборът на Ливърпул е все по-близо до заветното класиране в Топ 4, откакто отборът на Юрген Клоп се оправи с Бърнли в предпоследния кръг на Висшата лига. „ Червените” записаха типичен триумф с 3:0 при визитата си на „ Търф Мор”, и със извоюваните три точки се изравниха с тима на Лестър, който по-рано загуби от Челси. Мърсисайдци обаче са с по-добра голова разлика, което все още им отрежда четвъртото място.

Мачът на „ Търф Мор” стартира мощно за Ливърпул. Футболистите на Юрген Клоп стигнаха до две доста чисти положения са в границите на първите три минути. Първо Мохамед Салах бе изведен от Робъртсън в наказателното поле, само че в последния миг Бен Мий съумя да блокира удара на нападателя. Още в идната си офанзива, Ливърпул стигна до нов късмет. Садио Мане обаче не съумя да осъществя от непосредствена непосредственост, откакто топката попадна в него след рикошет.

Домакините дадоха отговор уместно и на собствен ред сътвориха две положения пред Алисон. При първото от тях Рийс Уилям съумя да избие мощен шут с глава, който докара до корнер. След осъществяването му, гостите не съумяха да изнесат топката и се стигна до блъсканица в наказателното поле, само че в последна сметка вратарят на Ливърпул съумя да улови.

В 16-ата минута Мане откри доста атрактивно след пас с пета Роберто Фирмино, само че бразилецът не съумя да нанесе прецизен удар от доста комфортна позиция.

Уникален пропуск направи Крис Ууд в 26-ата минута на срещата. Нападателят бе изведен зад защитата на „ червените” и останал самичък против Алисон стреля доста мощно, само че настрана от левия непряк дирек на вратата.

Последваха нови две благоприятни условия за Ливърпул, които обаче също не се увенчаха с триумф. Първо Тиаго, а по-късно и Мохамед Салах не съумяха да уцелят вратата на Норис.

Въпреки многото благоприятни условия пред двете порти, първият прецизен удар в мача пристигна едвам в 39-ата минута на срещата. Макнийл стреля доста мощно по диагонала отляво, само че Алисон внимаваше и избави.

Усилията на Ливърпул обаче бяха възнаградени в 43-ата минута, когато Роберто Фирмино осъществя след образцова офанзива. След нахлуване отляво и асистенция на Анди Робъртсън, бразилецът получи към точката на дузпата и нямаше проблеми да осъществя. Това бе попадение номер 9 за футболиста във Висшата лига.

Втората част стартира чудесно за гостите от Ливърпул. Само седем минути след подновяването на играта, футболистите на Юрген Клоп удвоиха преднината си. След офанзива отляво Садио Мане центрира точно в наказателното поле към централния защитник Натаниел Филипс, който бе оставен безусловно непокрит. Снажният защитник стреля с глава, и макар че ударът бе в средата на вратата, стражът на домакините не съумя да се намеси уместно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР