Отборът на Лион постигна комфортна победа с класическото 3:0 при

...
Отборът на Лион постигна комфортна победа с класическото 3:0 при
Коментари Харесай

Бавно, но сигурно: Лион си проправя път към топ 3

Отборът на Лион реализира удобна победа с класическото 3:0 при семейството на Тулуза в следващ дуел от 21-вия кръг на френската Лига 1. Головете за състава на "хлапетата " бяха дело на Максуел Корне, Муса Дембеле и Карл Токо Екамби.

Възпитаниците на Руди Гарсия започнаха срещата в бързи обороти и към средата на първата част напъните им бяха възнаградени. В 29-та минута Хосем Аоар откри Корне на десния фланг, който овладя, преодоля противникоя бек и разстреля стража на гостите за 1:0.

Темпото на терена спадна внезапно, преди в 71-та минута голмайсторът на Лион Муса Дембеле да подсети за себе си. След несполучлив опит за удар на Фернандо Маршал, бекът си взе топката и центрира на точката на дузпата, където най-съобразителен се оказа точно Дембеле, с цел да удвои задатъка на своя отбор.

Шест минути по-късно беше завършен и класическият краен резултат. След безредие пред наказателното поле на Тулуза топката попадна в краката на Карл Екамби, който разстреля вратаря Ловре Калинич за трети и финален път.

Така Лион събра актив от 32 точки, с което към този момент заема 5-та позиция в таблицата, на 5 пункта зад третия Рен. Тулуза, от своя страна, остана на последното 20-то място с едвам 12 точки, на цели 9 от избавителната зона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР