Отборът на Левски записа внушителен успех при домакинството си на

...
Отборът на Левски записа внушителен успех при домакинството си на
Коментари Харесай

Левски обезличи Черно море без да се напряга

Отборът на Левски записа величествен триумф при семейството си на Черно море Тича в зала " Триадица ". Воденият от Димитър Ангелов отбор контролираше мача през цялото му време и в последна сметка стигна до триумфа след 80:61 (28:8, 18:14, 17:14, 17:25) в дуел от 18-ия кръг на НБЛ.

“Сините ” си осигуриха двуцифрена преднина още в откриващите минути на постоянното време, като до края на срещнаха никаква опозиция от своя противник. Столичани приключиха с 26 асистенции за 30-те си коша от игра, като в същото време в отбрана стопираха главните оръжия на “моряците ” в лицата на Аверил Ъгба и Тач Ънру.

Това е победа №10 за състава на Левски от началото на сезона в шампионата, като отборът заема третата позиция в таблицата с баланс от 10-6. Черно море Тича пък остава на деветото място в класирането с актив от 5-10.

Джон Флорвиъс приключи като най-резултатен за Левски с дабъл-дабъл от 20 точки и 13 битки. Марио Боянов добави 12 точки, Николай Михайлов завърши срещата с 11 точки, 9 битки и страхотните 8 откраднати топки, а Райън Райт вкара 10.

Аверил Ъгба и Тач Ънру осъществиха по 10 точки за отбора на Черно море, само че и двамата бяха изцяло опазени от нападателната отбрана на “сините ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР