Отборът на Левски записа престижно равенство в най-силната си зимна

...
Отборът на Левски записа престижно равенство в най-силната си зимна
Коментари Харесай

Левски засенчи Лудогорец, сините с престижно равенство срещу Динамо

Отборът на Левски записа влиятелно тъждество в най-силната си зимна контрола в Турция. Младата селекция на Станимир Стоилов изигра добър мач и не се даде на украинския гранд Динамо (Киев) - 1:1. " Сините " се оказаха догонващи в резултата след 31 минути, когато Буялский се разписа в мрежата на Пламен Андреев.

Столичани започнаха едва второто полувреме, като един път гредата, а след това и Ван дер Каап се оказаха избавителни за вековниците. В последния четвърт час обаче възпитаниците на Мъри подвигнаха равнището на своето показване и първо изравниха посредством Костадинов, а малко по-късно можеха да стигнат и до цялостен поврат. Пропуски направиха Марин Петков и гореспоменатият голмайстор.
 Лудогорец загуби от Динамо (Киев) с 1:4
Динамо (Киев) опустоши Лудогорец

Главният арбитър на срещата се трансформира в основен воин

Притеснителна за " синия " щаб може да се счита травмата на Хосе Кордоба, който напусна терена още в третата минута.

Припомняме, че преди дни, Динамо (Киев), с съвсем същите футболисти, разруши хегемона у нас Лудогорец с 4:1.

Двубоят стартира с отлична голова опция за " сините " още 40-ата секунда. При това тя бе направена от младоците Асен Митков и Марин Петков. Вторият получи шанса да приключва с воле, но изстрелът му мина високо над горната греда.
 Откараха Хосе Кордоба в болница
Откараха Хосе Кордоба в болница

Почувствал се зле още на загрявката

Сериозна тягост сполетя лагера на българския отбор в петата минута. Хосе Кордоба даде знак, че не може да доиграе спаринга и по този начин рано се наложи в игра да влиза Келиан ван дер Каап.

Постепенно Динамо (Киев) пое контрола над събитията и стартира да нападна много интензивно по фланговете. Най-опасен за " синята " защита се оказа бразилецът Витиньо, който не успяваше да тормози по-сериозно Пламен Андреев.

Набиращото все по-високо качество умеене на вековниците да пресират надълбоко в полето на противника, им оказа помощ да притеснят оптимално украинците в 23-ата минута. Тогава Бари принуди киевчани да сгрешат, а по-късно Уелтън насочи удар, който с леки съмнения бе избавен от Бушчан.

Селекцията на Станимир Стоилов капитулира в 31-ата минута, когато Виталий Буялски откри резултата. Всичко по-опасно стартира тъкмо от украинския национал, който продължи по фланга за поляка Кедзиора. №29 продължи придвижването си към вратата, с цел да получи подаване към дузпата, а оттова с едно допиране насочи в незащитения от Пламен Андреев ъгъл.

Шестият в efbet Лига имаше чудесния късмет да възвърне паритета в 39-ата. Цунами се включи по крилото и насочи прострелно подаване, паралелно на голлинията. Бързата топка обаче не бе засечена и от Билал Бари, и от Уелтън.

В даденото от съдията продължение, Филип Кръстев впечатли с първокласен самостоятелен рейд всред трима играчи на Динамо. Халфът бе съборен на границата на наказателното поле и получи късмет да стреля от фаул. №30 се нагърби с осъществяването, само че прати кълбото много над горната греда.
 Сръбски любим на Сектор
Сръбски любим на Сектор " Б ": За Левски съм подготвен да оказа помощ и ден, и нощ

Мъри Стоилов е огромен левскар, доста добър човек и добър футболист, споделя Далибор Драгич

Левски започва доста едва втората част и в границите на 60 секунди извади голям шанс от това да не губи към този момент с 0:2. " Сините " се оголиха в защита секунди след сигнала на съдията, а това разреши на Циганков да пуска превъзходен пас за сътрудника си в офанзива. Той от своя страна неизвестно по какъв начин не откри очертанията на вратата на безпомощния в този момент Андреев. Малко по-късно новакът Сонко сбърка съществено и единствено гредата спря топката по пътя ѝ към мрежата след техничното ориентиране от Витиньо.

Новият нидерландски защитник на Левски - Келиан ван дер Каап блесна в позитивна светлина с настъпването на 52-ата минута. " Сините " още веднъж позволиха Динамо рисково покрай своята врата, като изчистване на Андреев попадна в краката на непокрития Де Пеня. Уругваецът мигновено насочи удар, който съвсем чудодейно бе блокиран от хвърлилия се на шпагат бранител.

В последните 20 минути, футболистите на Левски още веднъж владееха повече топката в съпоставяне със своя конкурент, само че стигайки до наказателното поле на Динамо, внезапно губеха и творчеството си в завършващата фаза.
 Левски - Динамо (Киев) 1:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Левски - Динамо (Киев) 1:1 (Развой на срещата по минути)

Стоилов още веднъж заложи на доста младоци

Моментът за Левски настъпи в 76-ата минута, когато " сините " се възползваха оптимално от неточност на противника. Футболист на Динамо сбърка в центъра, което отвори съвършена опция за бърза контра на българския отбор. Появилият се единствено минути по-рано Димитър Костадинов напредна ловко и от 15-ина метра насочи неспасяем удар в долния десен ъгъл на Бойко.

Изравняването не бе единствен фойерверк, а по-скоро единствено началото на ужасно " синьо " показване. В идващите няколко минути отлични голови благоприятни условия се откриха пред Марин Петков и Костадинов, само че по този начин и не се стигна до цялостния поврат.

На 7 февруари Левски ще изиграе и последната си инспекция на турска земя. Съперник на " сините " ще бъде различен отбор от Украйна - Верес.
 Титулярите, които би трябвало да поведат Левски напролет
Титулярите, които би трябвало да поведат Левски напролет

Стоилов има лимитиран избор в отбрана, само че богат подобен за атаката
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР