Отборът на Левски вече е на турска земя, където провежда

...
Отборът на Левски вече е на турска земя, където провежда
Коментари Харесай

Левски отново има така нужната конкуренция в атака

Отборът на Левски към този момент е на турска земя, където организира главния стадий от своята зимна подготовка. Големият акцент при снощното тръгване беше споделеното пътешестване с огромния зложелател ЦСКА. Прелюбопитен миг, който несъмнено ще се помни дълго. От чисто спортно-технически проект, огромното събитие за " сините " беше наличието в групата на Билал Бари.

Мароканецът към този момент е изцяло възобновен от своята травма и след по-малко от две години още веднъж ще води пълностоен подготвителен лагер. Определих завръщането на №19 като значим миг за Левски, тъй като тимът най-накрая ще има същинска конкуренция в атакуващ проект.
 Фабио Лима - копието на Уелтън, което най-накрая ще играе първокласен футбол
Фабио Лима - копието на Уелтън, което най-накрая ще играе първокласен футбол

Ще сполучи ли Левски с новия си №7?

От времето на Найджъл Робърта и Станислав Костов, на " Герена " нямаха двама равностойни нападатели, от които да се чакат голове и непрестанна битка за място в предни позиции. Оттам насетне т.нар " голаджии " постоянно биваха без конкуренция. Единствен избор, който несъмнено не влияеше добре на формата им. Разбира се, на места някоя бледа юношка получаваше късмет за изява, или пък флангови футболист биваше преквалифициран. Сега към този момент обстановката е друга и огромният щастливец ще бъде Николай Костов.

Реално експертът получи " ново " попълнение в нападателен проект, защото към момента не е виждал Бари в формален мач. И тук към този момент се поставя завършек на едно от безконечните му оправдания при слаб резултат - неналичието на конкуренция в офанзива.
 Снимка 644701
Източник:

Левски към този момент разполага с Рикардиньо (46 мача/14 гола) и Бари (63 мача/13 гола), а това разрешава лавиране сред разнообразни игрови сюжети. По-близо до това да резервира титулярния си статут е бразилецът. Рикардо Виана постоянно оставаше в сянката на своите сънародници Уелтън и Роналдо. Вярно е - бележи с добра периодичност, само че пък нито един от тези голове нямаше някаква голяма стойност. Като най-ценни може да разпознаваем тези при успеха като посетител на Ботев с 0:1 и тези против Локо (Пд) и ФК ЦСКА 1948. Губи се всред останалите и тъкмо това носи рецензиите по негов адрес.

Към този миг чисто поради " химията " и бразилските му сънародници в офанзива, Рикардиньо ще има най-малко още месец, в който да не се замисля изключително дали няма да седне на аварийна пейка за сметка на Бари.

Билал пък е рядко срещан феномен. И не поради някакви превъзходни качества, а по-скоро от отношението, което " синята " аудитория има към него. Идвайки от Монтана, той стана синоним на пропуски и голова суша. Компенсираше обаче с доста себераздаване, а това някак си завоюва сърцата на безпределно сериозните левскари. Да се пеят песни за нападател с 13 гола в 63 мача, в случай, че други чужденци с неговата статистика са били подлагани на душевен и физически тормоз, приказва единствено за това, че в този Бари просто има нещо особено. А и въпреки всичко е вкарвал значими голове на Лудогорец и ПАОК, нещо с което изпреварва по значителност Рикардиньо.

Затова и завръщането му се чака с голям интерес. Травми като неговата обаче са нещо доста подло и даже могат да те приключат за огромния футбол. Ето за какво лагерът в Турция ще бъде доста значим за северноафриканеца.
 Снимка 581697
Източник:

Николай Костов ще има задоволително контроли разполагаем, с цел да отсее метода, по който желае Левски да наподобява напролет. Лично за мен даже има опция да забележим съперниците дружно в офанзива. Всеки един от тях би могъл да заеме и позицията на №10, която към този миг не бих споделил, че се разпределя толкоз добре всред Асен Митков, Дарлан и Асими Фадига.

Варианти доста. Макар Рикардиньо и Бари да не са Халанд и Алварес, съществуването им е доста значимо за настоящето положение на Левски. Колкото повече варианти, толкоз по-голям късмет за устойчиво показване напролет. Има доста за наваксване и всеки един ще бъде значим в битката за избавление на още един съвсем прахосан сезон.
 Рикардиньо към този момент тъгува за Роналдо
Рикардиньо към този момент тъгува за Роналдо

" Ти беше доста значим за мен "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР