Отборът на Левски стигна до втората си победа в долната

...
Отборът на Левски стигна до втората си победа в долната
Коментари Харесай

Левски с втора победа, капитанът отказа Ботев в Пловдив

Отборът на Левски стигна до втората си победа в долната осмица на efbet Лига. След като съкрушиха с 2:0 Царско село, този път „ сините” надвиха с минималното 1:0 като посетител на Ботев Пловдив. „ Канарчетата” сътвориха извънредно огромен брой положения пред вратата на Левски, само че капитанът Николай Михайлов отрази всичко, което трябваше и на процедура оказа помощ на тима си да победи в Пловдив.

Иначе, единственият гол в Коматево падна през първата част, когато Марин Петков бе прецизен в 21-ата минута след красива офанзива на столичани. По този метод „ сините” съкратиха разликата си до Царско село, който е с 35 точки, до момента в който Левски е с 34. Седмият Черно море е с 41 пункта, а в идващия кръг „ сините” посрещат точно варненци. Ботев Пловдив пък е твърдо финален в тази група, откакто „ канарчетата” са с 24 точки.

Ботев Пловдив започва по-амбицирано срещата, а първият им късмет за гол пристигна в седмата минута. Тогава Емануел Току проби отдясно по офанзивата на Ботев и влезе в наказателното поле на Левски. Той насочи диагонален шут, който обаче бе отразен от Николай Михайлов. Минута по-късно столичани също можеха да осъществят гол. Халфът на Левски - Мартин Райнов, опитва мощен изстрел от далечно разстояние, само че топката профуча над напречната греда на Аргилашки.

След 12 минути игра пък Маркиньос Педросо обстрелва "синята " врата по диагонал, само че топката мина настрана от задачата. Гостите от София разиграха превъзходно топката в 21-ата минута, а Мартин Петков изведе Марин Петков, който с лекост матира Аргилашки - 1:0 за Левски.

Три по-късно пък Маркиньос шутира от свободен удар, като топката бе на границата на наказателното поле на Левски. Той шутира в ъгъла, защитаван от Николай Михайлов, само че стражът на Левски легна и боксира настрана. Десетина минути преди края на първата част Маркиньос проби отляво и даде паралелен пас вдясно за Шоколаров. Той шутира мощно, само че Николай Михайлов още веднъж отрази. В 43-ата Славчо Шоколаров даде страховит пас към Атанас Чернев в наказателното поле на гостите, само че Чернев не отигра качество и не насочи прецизен удар - навън.

Три минути след подновяването на втората част Емануел Току стреля мощно, само че Николай Михайлов отклони кълбото с върха на пръстите си, след което топката се отби в напречната греда и се върна в игра. В хода на втората част Левски "убиваше " постепенно мача, откакто ловко контролираше топката и не позволяваше на "канарчетата " да стигат до рискови положения с такава периодичност, каквото беше през първото полувреме.

Четвърт час преди края на срещата се видя поредна прелестна интервенция на Михайлов. Атанас Илиев бе открит след центриране, а Чернев с глава подаде за Илиев. Той насочи удар от близко, само че стражът на Левски реагира и мазета топката. В 83-ата пък Емануел Току бе изведен в наказателното поле на "сините " и подмина Николай Михайлов. Той стигна с топката до аутлинията и опита с центриране да откри Илиев, само че Георги Александров с глава спря заплахата. Три преди края Реда Рабей бе забелязан съвършено от Еспиноса. Той насочи мощен удар по правата, само че топката прелетя настрана от вратата, защитавана от Михайлов.

В самия завършек на мача пък Михайлов направи поредна добра изява. В 90-ата минута Маркиньос овладя топката с гърди и насочи мощен удар, само че стражът на Левски се прояви добре и боксира в корнер./Gong

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР