Отборът на Левски София спечели шампионската титла на държавните финали

...
Отборът на Левски София спечели шампионската титла на държавните финали
Коментари Харесай

ВК Левски спечели шампионската титла за момчета под 18 години

Отборът на Левски София завоюва шампионската купа на държавните финали по волейбол на България за момчета под 18 години в зала „ Панайот Пондалов “.

На финала „ сините “, които бяха водени от Христо Цветанов и Николай Хаджииванов надиграха Люлин (София) с 3:1 гейма. Така младите левскари побеждават с втора шампионска купа за сезона, след златото за юноши под 20 години.

Тимът на Люлин, който е воден от Теодор Богданов, пък отбелязва напредък за тази възраст, като се окичва с първи сребърни медали за момчета под 18 години. Като цяло този сезон е извънредно сполучлив за клуба, който класира всички свои селекции в юношеското направление на държавни финали.

Спорът за златото се радваше на извънредно огромен интерес, като публиката препълни зала „ Панайот Пандалов “. И двата отбора имаха своите агитки, които даваха поддръжка. Получи забавен и заслужен край, като люлинци дадоха отпор и взеха гейм на сините.

В първите две елементи Левски имаше водеща роля и не разреши изненади, като поведе с 2:0.

Тимът на Люлин обаче продължи да се бори и сподели на какво е кадърен в третата част. След известно разпределяне от страна на „ сините “, люлинци поведоха с 20:17. Левскарите се пробваха да се върнат, само че в най-важните минути момчетата на Люлин демонстрираха темперамент, устояха на офанзивите на съперника и завоюваха гейма с 25:23, като се върнаха в мача.

В четвъртата част Люлин стартира с 3:0 в своя изгода, само че съставът на Левски се активизира. „ Сините “ изравниха, а по-късно поеха още веднъж нещата в свои ръце. Разпределителят на мъжкия отбор на Левски Симеон Николов, игра на поста диагонал в своята възраст под 18 години и бе неспасяем. Той бе и главния точконосец за своя отбор, като бе с главен принос за успеха, което разумно му донесе и самопризнание за най-полезен състезател MVPна шампионата. Финалният акомпанимент за победа бе комплициран след сполучлива офанзива на младия Георги Салпаров.

В дребния край волейболистите на Добруджа 07 надиграха Славия с 3:0 гейма. С това добричлии приключиха с бронзовите оценки. Така те още веднъж са измежду трите най-хубави в тази възраст след четиригодишна пауза. Представителите на домакините от Славия оформят финалната четворка на България за сезон 2022/23.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР