Отборът на Левски се класира за финала в турнира за

...
Отборът на Левски се класира за финала в турнира за
Коментари Харесай

Левски елиминира ЦСКА и е на финал за Купата

Отборът на Левски се класира за финала в шампионата за Купата на България след тъждество 2:2 в реванша с ЦСКА-София. След триумфа с 2:0 в първия мач, през днешния ден играчите на Делио Роси стигнаха до тъждество 2:2 и по този начин с общ резултат от 4:2 отстраниха своя противник по пътя към финала на 9 май, където ще срещнат състава на Славия. Това ще е първи край в шампионата за Левски от 2015 година насам, когато изгубиха трагично от Черно море. За последно „ сините “, които имат във витрината си 25 купи на страната, подвигнаха трофея през 2007 година.
 
Срещата на Националния стадион стартира по желан метод за „ сините “, които откриха резултата още в 6-ата минута след ужасно попадение на Жорди Гомес. Испанецът се възползва от неприятно изчистена топка от защитник на „ армейците “ и с бомбен шут от воле с левия крайник не остави никакви шансове на Черниаускас. Отговорът на „ алените “ пристигна в 16-ата минута, при която голмайсторът на отбора Фернандо Каранга се озова на чиста позиция, само че ударът му бе избавен от Божидар Митрев.

 
В 27-ата минута играчите на Левски останаха с човек по-малко, откакто Хали Тиам получи пряк червен картон. Опорният полузащитник влезе брутално в краката на Каранга и справедливо бе изпъден от основния съдия Николай Йорданов. Вследствие на тежкото влизане пък Каранга получи травма и трябваше да напусне наложително терена.
 
След почивката наставникът на ЦСКА-София опита да ускори атакуващата мощност на своя отбор, пускайки в игра Едвин Джеси. Това несъмнено раздвижи играта на „ армейците “, които съумяха да изравнят в 57-ата минута с гол на Хеан Бланко, който се възползва от неуверена изява на Митрев и от близка отдалеченост вкара за 1:1. Само три минути по-късно „ алените “ стигнаха до нов гол посредством Енрике Рафаел, който засече с глава центриране отдясно на Станислав Манолев. Попадението обаче бе анулирано заради засада.

 
Малко по-късно играчите на Левски сложиха завършек на интригата с втори гол във вратата на Черниаускас. В негов създател се трансформира Серджиу Буш, който се разписа в 65-ата минута след отлична асистенция на Паулиньо. Това бе трети гол на румънския нападател в полуфиналните конфликти против „ армейците, откакто осъществя и двете попадения за триумфа на своя отбор в първия мач.
 
Крайното 2:2 оформи Роланд Алберг в 82-ата минута след нова неточност на Божидар Митрев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР