Отборът на Левски прекъсна 10-годишното си чакане без участие на

...
Отборът на Левски прекъсна 10-годишното си чакане без участие на
Коментари Харесай

Левски детронира Нефтохмик Бургас и ще играе за титлата в НВЛ

Отборът на Левски прекъсна 10-годишното си очакване без присъединяване на край в Националната волейболна лига (НВЛ), откакто в полуфиналите през сегашния сезон отстрани настоящия първенец у нас Нефтохимик 2010 Бургас след триумф с 3-1 победи в серията.

В четвъртия дуел сред двата отбора столичани се постановиха с 3:1 (25:18, 23:25, 30:28, 25:21) гейма като посетител и по този начин си осигуриха място в разногласието за купата, където ще станем очевидци на Вечно дерби против ЦСКА.

Това ще бъде първият конфликт сред " сини " и " червени " за златните медали в българското състезание от сезон 2008/09 насам, когато триумфът бе за Левски.



Връщайки се обаче към сегашното, довечера възпитаниците на Николай Желязков изиграха доста мощна първа част в зала " Младост " в Бургас, в която поведоха в самото начало и удобно я затвориха след 25:18.

Добрата игра на гостите продължи при започване на втория сет, когато те още веднъж съумяха да пернат в резултата с 3-4 точки. Постепенно обаче Нефтохимик стартира да намира правилния път и се добра до равенството при 18:18, а след това играчите на Мартин Стоев заличиха и закъснение от 19:22, с цел да измъкнат в последна сметка гейма след 25:23.



Третата част значително повтори развиването от втората, защото " сините " имаха преимущество в резултата в огромни интервали, само че домакините въпреки всичко успяваха да се задържат в битката и даже отразиха две благоприятни условия пред противника да затвори частта, изравнявайки при 24:24. Впоследствие бургазлии на собствен ред не съумяха на два пъти да затворят сета, с цел да се стигне до 28:29 в интерес на Левски, когато страховит сервис на Венислав Антов донесе втори гейм в актива на столичани.

Този процес вдъхна още убеденост на волейболистите на Николай Желязков, които в четвъртата част поведоха безапелационно с 5:1 и по-късно с 15:9. Нефтохимик въпреки всичко не се се съобщи и откри метод да върне интригата, добирайки се до равенството при 17:17. В края обаче блокадата и началният удар на гостите направиха разликата и им разрешиха да стигнат до крайния триумф след 25:21.



За спечелилите Венислав Антов избухна с 26 точки (4 аса), Владимир Гърков добави 18 (5 аса), а Майкон Морейра завърши с 12.

От другата страна за домакините Розалин Пенчев приключи с 18 пункта, Иван Раич се регистрира с 16, до момента в който Бранимир Грозданов и Красимир Грозданов вкараха по 13.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР