Отборът на Левски преживява категорично най-тежкия си период откъм вратарски

...
Отборът на Левски преживява категорично най-тежкия си период откъм вратарски
Коментари Харесай

Вратарският проблем спира развитието на Левски, но кой ще поеме отговорност?

Отборът на Левски претърпява изрично най-тежкия си интервал откъм вратарски прояви в новата историята на клуба. " Сините " към този момент дълго време не съумяват да намерят вратар, който да даде сигурност на столичани. Не единствено, че не намират, ами футболистите на този пост през последните години са безусловно смазвани от работата в клуба, вместо развивани. Неоспорим факт е, че 26-кратните първенци на България бяха дълги десетилетия люпилня на вратари, които зареждаха и националния тим на страната. Доказва го и фактът, че в последните 15 мача на международни финали (1974, 1986, 1994 и 1998) и всичките шест мача на европейски финали за България (1996, 2004), пазят юноши на Левски - Стефан Стайков (1), Борислав Михайлов (14) и Здравко Здравков (6).

През последната година обаче всички, които застават под рамката на Левски, станаха за смях на свои и непознати почитатели. На всички е ясно, че Божидар Митрев и Мартин Полачек не са най-хубавите вратари в историята на клуба, само че сигурно имат доста по-големи качества от тези, които показват сега.
 Славия - Левски @@@
За първи път от 2013 година Левски надигна леко глава и демонстрира упоритост за купата, само че голямата поредност от неточности на вратарите няма край. При трите загуби на отбора през тази акция в Първа лига - Локомотив (Пловдив) (0:1), Лудогорец (1:2) и Черно море (0:1), които костваха първото място във краткотрайното класиране на отбора, воден от Славиша Стоянович, бяха белязани с неточности на вратарите при попаденията на противника. Интересното е, че в тези три дуела снажният Мартин Полачек бе на вратата, като пази цялостни 90 минути в трите конфликта.
 Левски - Вадуц част I @@@

Кой е отговорен, че вратарите са в толкоз слаба форма?

Видимо е, че двамата стражи се надпреварват да вършат неточност след неточност, защото са доста обезпокоени и душевен затормозени, само че треньорът на вратарите Валентин Захариев продължава да бърка, като ги постанова, а не дава късмет на трети вратар. С непускането на трети вратар във Варна, клубът напряко завърши и Митрев, и Полачек за Левски. Двамата сигурно към този момент няма да могат да пазят за столичния гранд, нито клубът ги желае, нито пък работи за това да ги възвърне, макар че им заплаща положителни заплати. Те пък, в случай че желаят да рестартират кариерата си, би трябвало най-бързо да си тръгнат от " Герена ".

Сега най-вероятно ще се даде късмет на Николай Кръстев, който направи страховит мач с ЦСКА-София през април 2016 година, след което и той позволи поредност от неточности. Беше пратен в Ботев (Враца), където не се наложи във Втора лига и се върна на " Герена ", предходната пролет направи огромна неточност с Етър (1:1) на " Герена ", която костваше успеха на " сините ". Лятото беше пратен във Враца, само че след едвам два мача врачани се отхвърлиха от него и го върнаха в Левски. Интересното е, че в този момент той несъмнено ще дебютира през този сезон за родния си клуб против отбора, който го искаше доста преди да се откаже от него след няколко нестабилни прояви.
 Левски упражняват без Веско Минев @@@

Как ще повлие това душевен на младежкия национал, който е наясно, че ще е титуляр, защото треньорът му няма верен ход и го пуска, откакто получилите доста шансове Митрев и Полачек изчерпаха търпението на Спас Русев и синята общност?

Разбира се, че Вальо Захариев не е единственият провинен за положението на вратарите, защото предшественикът му Доменико Ботичела също разклати тежко самочувствието на всички, които поставят ръкавици на " Герена ". Проблемът е, че след завръщането на Захариев нещата не се трансформираха към положително, а се утежниха.
 Левски - Лудогорец 0:1 @@@
Под управлението на Ботичела клубът зачерта различен собствен младеж - Александър Любенов, който сбърка съдбовно при първата загуба на Делио Роси против Ботев (Пловдив) - 1:2. Кръстев също нарави невероятна неточност, а предходната пролет Божидар Митрев влезе в една отрицателна серия, от която няма излизане. Не инцидентно от любим на почитателите и капитан към този момент присмехулно го приветстват на стадион " Георги Асхарухов ", когато хване центриране или избави удар на съперника.
 Локомотив (Пд) - Левски 0:0 @@@

Димитър Шейтанов пък беше отритнат още преди да му се даде късмет, макар че Георги Иванов-Гонзо го пускаше в контролите още на 16 години. 19-годишният вратар има контракт с клуба до 31 декември, защото предходната адвокатка и директорка в клуба Диана Иванова оферираше договори на играчите доникъде на сезона, а не до юни, както е във всяко едно обикновено състезание в Европа. Малко над една година преди да завърши неговия договор Спас Русев му съобщи, че ще разчита на него, а единствено месец по-късно заповяда да не го качват на самолета, защото юношеският национал отхвърли да подпише нов контракт.
 Футболистите на Левски с открита подготовка @@@
Причината по тази причина е, че Божидар Митрев беше капитан, Александър Любенов бе в отбора, а също по този начин се върна Николай Кръстев, като геният не виждаше място за развиване, оставайки четвърти вратар и нямайки право да играе повече за юношите от лятото. През това време 18-годишният Петър Иванов беше викнат на негово място, като даже напролет дебютира в шампионата против Верея, ставайки единственият вратар без неточност през последната година в клуба. Факт е, че той е играл минимум от всички. Любенов беше отпратен, а лятото дойде Полачек, само че вратарските страдания на " Герена " не престават. А почитателите не могат да повярват на очите си, като си дават сметка, че към този момент не е смешно, всичко което се случва под рамката.

На кой се търси отговорност?

 Тренировка на Левски @@@
Ясно е, че Спас Русев има съществена виновност, като не му е подредена къщичката, само че футболният човек, отговарящ за селекцията, Кирил Вангелов и треньорът на вратарите Вальо Захариев също би трябвало да поемат отговорност. Как може Левски да заплаща съществени заплати за България на вратари, само че на процедура не желае нито един от тях в състава си още през ноември. По-притеснителното е, че нямат готово решение за излизане от тази обстановка. Последните години на " Герена ", когато са сложени напрегнат, както в този момент е казусът с вратарите, постоянно се взимат неверните решения. Всичко това е тъй като няма дълготрайна и ясна тактика по какъв начин и в каква посока да се развива клубът.

Какви са разновидностите пред " сините "?


През последните години Николай Михайлов (30 години) е спряган няколко пъти за завръщане в Левски, само че в началото той не искаше да се връща в България. Сега обаче е без тим от лятото, като тренира със Славия от известно време и желае да рестартира кариерата си. Въпреки това има потребност от няколко седмици, с цел да влезе във форма. Той е свободен сътрудник и няма да се заплаща трансферна сума, в случай че двете страни се схванат.
 България победи Холандия с 2:0 в София - част II @@@
Актуалният титуляр в националния тим Пламен Илиев отхвърли на този стадий да подпише своя контракт с румънския Астра (Гюргево), който изтича през лятото. Той е подготвен да напусне Румъния, макар че не желае да се връща в България, само че в случай че му бъдат препоръчани положителни условия, Левски си е Левски. Макар, че не си потегли благополучен от " Герена " след 123 мача със синята фланелка. Проблемът е, че " сините " желаят вратар незабавно, като ще би трябвало да платят на Астра, даже и да убедят 26-годишния Илиев.
 България - Швеция част I @@@
Получилият повиквателна от Петър Хубчев Мартин Луков е състезател на Локомотив (Пловдив). Той също е младеж на клуба, а и изцяло обикновено неговите финансови условия са най-ниски. 25-годишният софиянец обаче има контракт за още 2,5 години със " смърфовете ", които няма да го пуснат без пари.
 Ботев Пд - Локомотив Пд @@@
Чужденецът, който може да свърши работа на Левски в този миг, играещ в Първа лига, е Душан Перниш. Стражът на Берое към този момент има 60 мача в България, приспособява се, като при подписването на новия му контракт, подвигна и равнището си на игра. Той ще навърши 34 години през този месец, а също по този начин клубът от Стара Загора ще желае шестцифрена сума в евро за своя титулярен вратар.
 Левски - Берое @@@
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР