Отборът на Левски постигна втора победа по време на подготовката

...
Отборът на Левски постигна втора победа по време на подготовката
Коментари Харесай

Доза оптимизъм за Левски! Сините с добра игра и престижна победа над Динамо в Белек

Отборът на Левски реализира втора победа по време на подготовката си в Турския курорт Белек. " Сините " надиграха състава на Динамо (Киев) с 1:0.

Момчетата на Николай Костов изиграха много обичайно първо полувреме и напълно разумно откриха резултата в средата на първата част, а прецизен за " сините " беше Папи Галчев. През втората част темпото на игра спадна, само че все пак Левски на три пъти пропусна положителни благоприятни условия, като с пропуски се отличиха Рикардиньо, Уелтън и Ел Джемили.

Следващата контрола на Левски е на следващия ден, а тимът на Костов ще премери сили с младежката групировка на Шахтьор (Донецк). Най-вероятно треньорът на " сините " също ще заложи на много от младите момчета, а е допустимо в игра да се появи и новото попълнение от Уругвай - Хоакин Фернандес.
 Левски - Динамо (Киев) 1:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Левски - Динамо (Киев) 1:0 (Развой на срещата по минути)

Двубоят стартира в 16:00 часа

" Сините " влязоха в мача много амбициозно и откриха надзор върху топката в първите минути, а най-хубавото състояние, до което съумяха да доближат в началния стадий на дуела, беше един пробив на Уелтън по лявото крило, който обаче бразилецът не съумя да оползотвори по най-хубавия метод.

В 9-а минута на дуела Динамо от Киев сътвори първата заплаха пред вратата на " сините ". Футболист на украинците центрира чудесно от директен свободен удар, а Тарас Михавко стреля с глава от упор, само че за благополучие на Пламен Андреев, топката мина на сантиметри от дясната греда.
 Снимка 651908
Източник:

Малко по-късно отборът на Левски отговори с идентична обстановка. Асен Митков достави топката на главата на Кордоба от директен свободен удар, само че изстрелът на панамеца беше избавен ослепително от стража на украинския тим.

Точно в средата на първата част българският тим излезе напред в резултата. " Сините " извършиха корнер, а украинците не съумяха да изчистят добре топката и тя попадна в Патрик-Габриел Галчев, който се намираше към дъгата пред наказателното поле. Десният бек на Левски финтира състезател на Динамо и с компактен удар по земя в десния ъгъл не остави шансове на Нещерет.

Малко преди края на първото полувреме Цунами проби по левия фланг и центрира остро в наказателното поле, а там Рикардиньо се размина с топката и заплахата пред вратата на украинците отмина.

В 58-а минута Патрик-Габриел Галчев получи топката на ъгъла на наказателното поле и центрира навръх главата на Рикардиньо, само че ударът на бразилеца беше извънредно разочароващ и мина на към 5 метра от задачата.
 Снимка 651906
Източник:

Десет минути преди края на мача Уелтън пропусна златна опция да удвои преднината на " сините ". Той получи пас по земя от дълбочина, вклини се сред отбраната на Динамо и излезе самичък против вратаря на украинците, само че изстрелът му беше избавен.

Малко по-късно и Ел Джемили тества рефлекса на Георги Бусчан, само че той развенча и този опит със страхотна интервенция, а това беше и последното по-интересно състояние в дуела.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР