Отборът на Левски постигна нова победа в шампионата. Сините вече

...
Отборът на Левски постигна нова победа в шампионата. Сините вече
Коментари Харесай

Левски победи Етър с 3:0 в двубой от шампионата

Отборът на Левски реализира нова победа в шампионата. " Сините " към този момент еднолично са на второто място в таблицата, откакто вкъщи предстоящо надиграха Етър с 3:0. Селекцията на Петър Хубчев се показа на равнище през всичките 90 минути и заслужи триумфа си над " болярите ". Точни за триумфа бяха Холмар Ейолфсон, Паулиньо и Дени Алар. Като цяло, това беше и най-силният дуел за австриеца с екипа на столичани, откакто съумя да направи и две асистенции.

Разгромът можеше да бъде и надалеч по-голям, само че Здравко Димитров удари гредата, а пък неточни в решителния момент бяха Райнов и Мартин Петков.

Етър инкасира ново тежко проваляне, което оставя " виолетовите " на девета позиция във краткотрайното класиране. Неприятната вест за треньорския щаб на великотърновци пък е обвързвана с травмите на Яни Пехливанов и Иван Стоянов, които трябваше да бъдат наложително сменени

Левски започва дуела на високи обороти. Селекцията на Петър Хубчев наложи домашен напън, само че всичко завършваше с безплодни центрирания в полето на Етър. Съперникът им от Велико Търново пък беше подбрал и много отбранителна скица 4-5-1.

Първата действителна голова обстановка в мача настъпи с идването на седмата минута. Цялото внимание попадна върху играещия зад нападателя през днешния ден Здравко Димитров. Младежкият национал получи ужасно подаване от Райнов и единствено с едно завъртане отстрани съпротивата на Александър Дюлгеров. Последвалият му изстрел обаче се отби в страничната греда.

Натискът на Левски продължаваше да става все по-осезаем. Като доказателство за това беше и тежкият шут на Мартин Райнов, който мина около страничния дирек на разтегналия се оптимално Христо Иванов.

Левски съумя да материализира своето предимство в 24-ата минута. Дени Алар центрира от фаул, покрай тъчллинията. Най-добре позициониран в полето на етърци беше Холмар Ейолфсон, който с глава осъществя третия си гол от началото на сезона.

Радостта за домакините можеше да бъде много къса, откакто Етър провежда бърза офанзива още с подновяването на играта от центъра. Капитанът Иван Стоянов насочи компактен шут от границата на наказателното поле, който профуча около горния десен ъгъл на Миятович.

Последваха нови мощни " сини " минути. Основната причина, с цел да не бъде преднината им удвоена се споделяше Христо Иванов. Опитният пазач реагира съответно при диагонални изстрели на Здравко Димитров и Паулиньо.

Неприятност сполетя гостите към края на полувремето, когато водачът им Иван Стоянов получи болки в гърба и наложително трябваше да отстъпи мястото си на Светослав Ковачев.

Домакините от Левски имаха искания за дузпа в 44-ата минута. " Сините " останаха разочаровани, откакто реферът Петър Костадинов не пожела да уточни бялата точка след закъсняло влизане на Крум Стоянов в краката на Станислав Иванов.

Втората част стартира по допустимо най-хубавия метод за възпитаниците на Хубчев. Не бяха минали и 120 секунди, когато Паулиньо усили левскарската преднина на два гола. Бразилецът получи пас в центъра от Дени Алар. Последва негов доста грациозен финт сред краката на Артюнин и врязване в сърцето на " болярската " отбрана. Всичко приключи с обмислен изстрел по земя, който матира Христо Иванов.

Дени Алар несъмнено искаше да постави завършек на головата си суша в шампионата. Австриецът беше доста деен и след почивката, когато на два пъти беше покрай попадението. В 60-ата минута някогашният национал на родната си не съумя да отиграе задоволително добре центриране на Горанов. Секунди по-късно, негов изстрел от фаул се отби в построената от Иванов стена.

И откакто стана създател на две асистенции, ориста възнагради Дени Алар и с гол в 67-ата минута. Паулиньо изведе сътрудника си с №9 зад тила на съперниковата защита, въпреки и да останаха леки подозрения за засада. Сам против Иванов, Алар беше повече от безмилостен, пращайки коженото кълбо мощно под горната греда.

В 73-ата минута гол №4 във вратата на Етър можеше да осъществя Мартин Петков. Юношата на Левски насочи задоволително рисков изстрел от границата на наказателното поле, който обаче не пожела да посети още веднъж мрежата на Иванов.

Оттам насетне левскарите умерено дочакаха края на срещата и по този начин записаха своя триумф №11 за състезание.

В неделя на Левски следва тежко посещение на стъпващия си на краката отбор на Ботев (Пд). Ден по-рано Етър приема вкъщи Черно море. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР