Отборът на Левски постигна минимална победа в последния си мач

...
Отборът на Левски постигна минимална победа в последния си мач
Коментари Харесай

Левски приключи 2023 с икономичен успех във Враца

Отборът на Левски реализира минимална победа в последния си мач за календарната 2023 година. „ Сините ” на Николай Костов още веднъж не убедиха с играта си, само че изтръгнаха трите точки при визитата си на Ботев във Враца. Левски се наложи с 1:0, а единствения гол в срещата на стадион „ христо Боетв ” бе дело на Дарлан, който вкара първото си попадение за столичани.

Началните минути на дуела във Враца не предложиха доста забавни моменти, като играта се водеше най-вече в центъра на терена, а заплахите пред двете порти липсваха. Постепенно играчите на Николай Костов започнаха да упражняват лек напън, който докара до няколко центрирания пред вратата на домакините.

Марин Петков бе изведен чудесно отляво и подаде остро в наказателното поле, където Спас Георгиев обаче внимаваше и съумя да пресече паса. „ Сините ”, които играха в аварийния си жълт екип, небрежно стигнаха до няколко корнера пред Федерико Рубио, само че опасност за стража на домакините не последва.

Първият прецизен удар в мача пристигна едвам в 23-ата минута. След добра офанзива на домакините, топката попадна в Спас Георгиев отляво. Той центрира доста добре в наказателното поле, където Даниел Генов се пребори с защитник на Левски и стреля с глава. Пламен Андреев в началото мазета, а по-късно съумя да улови несъмнено топката.

Само минута по-късно, този път след нахлуване отдясно, Мажуга откри Браян Мендоса в наказателното поле, той стреля по земя, само че шутът му бе блокиран от футболист в жълт екип.

Противно на логиката в мача, Левски съумя да открие резултата с първия си прецизен удар в срещата. След поредност от неточности в защитата на Ботев Враца, Дарлан съумя да отнеме топката и самичък да създаде първото си попадение с екипа на Левски. Бразилецът не съумя да стреля в началото, само че откакто пое топката и финтира защитник на домакините, се обърна и стреля в далечния ъгъл на вратата, оставяйки беззащитен стража на врачани за 1:0.  

Допуснатият гол несъмнено повлия на тонуса в играта на футболистите на Ботев Враца. От своя страна възпитаниците на Николай Костов доиграха умерено първата част и се отдръпнаха на отмора с минимална преднина.   

Втората част стартира с мощен и отдалечен удар на Браян Мендоса, който обаче не попадна в задачата. Левски отговори с прекрасен изстрел на Уелтън от близо 20 метра, само че вратарят на домакините бе на мястото си и съумя да избави.

Марин Петков също имаше опция да обстрелва противниковата врата, само че тъкмо преди да насочи удар, се подхлъзна и той не се получи.

Малко откакто изтече един час игра, гостите от София трябваше да извършат насилствена промяна в състава си, откакто Рикардиньо получи контузия и не съумя да продължи дуела. На негово място в играе се появи младокът Преслав Бачев.

FT БОТЕВ Вербовъчна разработка – ЛЕВСКИ 0:1

0:1 Дарлан 32'

Стадион: „ Христо Ботев ”, Враца

Рефер: Георги Давидов

Ботев Враца : 34 Федерико Рубио, 37 Марио Киконда, 14Марко Мажуга, 9 Даниел Генов, 10 Спас Георгиев, 18 Диого Барбоса, 20 Мартин Христов, 21 Бубакар Траоре, 23 Браян Мендоса, 28 Едуардо Кунде, 77 Стефан Велев

Старши треньор: Христо Янев

Левски : 1 Пламен Андреев, 5 Келиан Ван Дер Каап, 33 Хосе Кордоба, 37 Дарлан, 50 Кристиан Димитров, 88 Марин Петков, 8 Андриан Краев, 17 Уелтън, 20 Асен Чандъров, 7 Роналдо, 9 Рикардиньо

Старши треньор: Николай Костов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР