Отборът на Левски постигна една от най-категоричните си победи в

...
Отборът на Левски постигна една от най-категоричните си победи в
Коментари Харесай

Вдъхновен Левски записа убедителен успех над Арда

Отборът на Левски реализира една от най-категоричните си победи в последните години след домашен триумф с 4:0 над състава на Арда Кърджали в среща от 22-рия кръг на Първа лига.

Още до почивката футболистите на старши треньора Николай Костов вкараха три гола, с което изцяло предрешиха крайния победител. Победата изкачи Левски на четвърто място в класиране с 41 точки, колкото има и петият Локомотив Пловдив, само че единствено на четири точки за третия ЦСКА, който по-рано през днешния ден отстъпи с 0:1 на водача в класирането Черно море.

Арда е на осмо място в класирането с 31 точки, само че кърджалийци изгубиха за пети път в последните си шест мача за състезание.



На " Георги Аспархов " " сините " стартираха по-добре и съумяха да открият още в деветата минута. След осъществяване на тъч Марин Петков получи топката към ъгъла на наказателното поле, финтира съперник и с удар с левия крайник в близкия низък ъгъл матира Анатолий Господинов за първи път в срещата. За 20-годишния Петков срещата бе по-специална, защото бе под номер 100 за него с екипа на столичани.



В 17-ата минута Арда пропусна страховит късмет да изравни, само че от чиста позиция Борис Тютюков стреля в тялото на вратаря на домакините Пламен Андреев.

Последваха малко по-спокойни и по-равностойни минути, само че в 33-тата минута Левски удвои. Това стана от директен свободен удар, който бе трансфорат в гол от бранителя Патрик-Габриел Галчев. Десният бек стреля мощно от позиция, малко зад дъгата на наказателното поле, и не остави шансове за реакция на Господинов.



Минута преди края на първата част новото попълнение Фабио Лима вкара първия си гол за Левски в формален мач. Неговото попадение бе съвсем цялостно копие на гола на Петков в деветата минута, като още веднъж с невисок удар от границата на наказателното поле бе прецизен за 3:0.

Второто полувреме стартира по метода, по който приключи първото - с гол за Левски. Негов създател стана Джавад ел Джемили, който се разписа с диагонален удар.



Две минути по-късно Арда остана в понижен състав на терена. Милен Стоев получи пряк червен картон за жестоко влизане в краката на Ел Джемили.

До края на мача темпото в играта и на двата тима се изгуби и забавните моменти понижиха, което поради обстановката на терена бе изцяло обикновено.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР