Отборът на Левски победи Септември София с 2:0 у дома

...
Отборът на Левски победи Септември София с 2:0 у дома
Коментари Харесай

Левски се справи със Септември навръх юбилея на Гунди

Отборът на Левски победи Септември София с 2:0 вкъщи в финален мач от 29-ия кръг на Първа лига. На стадион " Георги Аспарухов " фокусът на дуела бе върху 80-та годишнина от раждането на най-голямата легенда в историята на клуба - Гунди.


" Сините " означиха юбилея с разнообразни интензивности през целия ден, както и директно преди срещата, а на терена играчите на Елин Топузаков направиха нужното, с цел да вземат трите точки. Домакините преобладаваха от началото на дуела и това даде резултат в 27-та минута, когато Левски поведе в резултата, а уместно на случая голмайстор бе играчът с номер 9 в отбора на " сините " Рикардиньо. Бразилецът отклони изстрел на своя съотборник Уелтън Фелипе от границата на наказателното поле за 1:0.

Десет минути след почивката Левски остана с човек по-малко, откакто реферът Радослав Гидженов сподели пряк червен картон на Андриан Краев за рисково влизане в краката на Петър Чуич. Възпитаниците на Светослав Петров пробваха да се възползват от преимуществото си и натиснаха, само че не съумяха да затруднят изключително Пламен Андреев. От своя страна " сините " стигнаха до втори гол в 76-та минута посредством Роналдиньо, който се разписа със мощен изстрел по диагонала.


До края не паднаха повече голове и " сините " завоюваха с 2:0 за трета поредна победа и общо девети пореден мач без позволен гол. Така Левски към този момент има 54 точки на четвъртото място, пет по-малко от третия ЦСКА 1948. Септември заема 13-та позиция в подреждането с актив от 22 точки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР