Отборът на Левски победи като гост състава на Академик Пловдив

...
Отборът на Левски победи като гост състава на Академик Пловдив
Коментари Харесай

Левски отново се справи с Академик Пд в НБЛ, Шумен надви Миньор 2015 у дома

Отборът на Левски победи като посетител състава на Академик Пловдив с 91:82 в конфликта сред двата отбора от първия кръг на третия стадий в Националната баскетболна лига (НБЛ).

В пловдивската зала " Сила " двата отбора предложиха равностойна борба, в която в последна сметка " сините " постановиха волята си в средата на последната четвърт, когато баскетболистите на Димитър Ангелов съумяха да отворят двуцифрена разлика и до края удържаха натиска на домакините, с цел да се поздравят с трети следващ триумф против Академик през актуалната акция.

Димитър Маринчешки приключи дуелът като най-резултатен за спечелилите със своите 24 точки, а по 15 за " сините " прибавиха Лъчезар Димитров и Асен Великов.

За домакините от Академик Пловдив 23 пункта означи Ренел Къмингс, до момента в който Джъстин Маккол завърши с " дабъл-дабъл " - 17 точки и 10 битки.

В класирането този триумф изкачи Левски на 11-ото място с актив от 30 пункта и баланс 7-16, а Академик е една позиция по-напред със сходни индикатори, само че по-добро съответствие при маркираните точки.



В друга среща от Втората шестица на българското състезание съставът на Шумен надигра с 67:61 като хазаин тима на Миньор 2015 Перник.

Мачът предложи няколко смени на водачеството, само че в края серия от 16:4 оказа помощ на шуменци да вземат за трети следващ път през сезона скалпа на отбора, воден от Георги Младенов.

Уилфрид Ликей бе над всички зад спечелилите със своя " дабъл-дабъл " - 21 точки и 14 битки, а Карим Мане завърши с 18 пункта при дебюта си.

От другата страна Лъчезар Тошков приключи срещата със 17 точки в актива си.

В подреждането Шумен заема 8-ото място с баланс 8-15, до момента в който Миньор 2015 Перник е на последната 12-а позиция с индикатори 7-16.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР