Отборът на Левски победи Берое с 1:0 в като домакин

...
Отборът на Левски победи Берое с 1:0 в като домакин
Коментари Харесай

Левски победи Берое и се изравни по точки с четвъртия Черно море

Отборът на Левски победи Берое с 1:0 в като хазаин в София вдвубой от 27-ия кръг на футболната Първа лига на България. Със извоюваните три точки „ сините “ сините се изравниха с по 48 точки с четвъртия Черно море. Тимът на Берое заема 12-а позиция с 24 точки в актива си.

Домакините владееха самодейността през по-голямата част от мача, само че не съумяха да отбележат попадение във вратата на Берое до добавеното време на срещата.

Левски заплаши вратата на старозагорци в началните минути на дуела. Бразилецът Уелтон проби отляво в офанзива за „ сините “ в седмата минута и центрира, само че ударът на Роналдо бе неакуратен. Шест минути по-късно, след ъглов удар, изпълнен от Филип Кръстев, Цунами засече топката с глава, само че стреля над вратата на Ботев.

Футболистите на Левски на два пъти имаха искания за дузпа в средата на първото полувреме. Първо, след рухване на Роналдо в наказателното поле, последвало прикосновение с Машедо, а малко по-късно за игра с ръка от играч на Берое. И в двете обстановки реферът Владимир Вълков реши, че няма съображение да отсъди дузпа.

Минута преди края на първото полувреме Филип Кръстев извърши директен свободен удар, само че прати топката в стената от футболисти на гостите.

В 52-ата минута влезлият като запаса Вини Трибуле излезе в добра позиция за Берое и стреля, само че Ван дер Каап блокира удара му. Пет минути по-късно Келиан вар дер Каап вкара топката в мрежата на старозагорци измежду като засече центриране, само че попадението не бе зачетено поради засада.

Уелтон опитва удар от отдалеченост в офанзива за Левски в 67-ата минута, само че стреля неопределено, а две минути по-късно Роналдо подаде към Рикардиньо в наказателното поле, само че и той пропусна да даде преднина на „ сините “, откакто топката бе изчистена от бранител на Берое.

Пак Уелтон сътвори заплаха за гостите, стреляйки към вратата, защитавана от Иван Караджов, само че вратарят отрази удара. Последва офанзива за Берое, при която Вини Трибуле прати топката вляво от вратата на „ сините “.

В 90-ата минута домакините Марин Петков бе спрян с нарушаване на границата на наказателното поле. Изпълнението на свободния удар се забави от нахлули на терена почитатели, а по-късно Патрик Габриел-Галчев не сполучи при изстрела си.

Решителният удар за Левски пристигна в петата минута на добавеното време, когато след асистенция на Андриан Краев, Асен Чандъров с отличен изстрел осъществя за 1:0, носейки трите точки за „ сините “.

В идващия, 28-и кръг отборът на Левски ще гостува на Ботев Пловдив на 29 април, а Берое ще одобри Пирин Благоевград на 30 април.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР