Отборът на Левски“ падна от Лудогорец“. Преди месеци това не

...
Отборът на Левски“ падна от Лудогорец“. Преди месеци това не
Коментари Харесай

И загубите носят своите позитиви

Отборът на „ Левски “ падна от „ Лудогорец “. Преди месеци това не би било вест, само че не и в този момент. В събота вечер в Разград „ сините “ видяха, че „ орлите “ към този момент се опасяват. Това единствено може да радва българския футболен ентусиаст. Борбата за купата става все по-трудна за безапелационния в последните сезони „Лудогорец“. Преди година се озъби ЦСКА, в този момент „Левски“ сподели, че ще прави проблеми.

А отборът от Разград има най-хубавите играчи у нас. Футболисти за по няколко милиона евро са запаси. Яцек Горалски, влезнал от пейката, бе титуляр за Полша на международното в Русия това лято. И най-логичното е „Лудогорец“ да е първи. В последните срещи с „Левски“ „орлите“ взимаха резонни три точки. Този път обаче не бе по този начин.

Как паднаха головете? За следващ мач вратарят Мартин Полачек показва пропукване. Стражът подари първото попадение на „орлите“. При второто сбърка другояче безгрешния в средата на терена Хали Тиам. Халфът обаче се реваншира с асистенция на Станислав Костов за 2:1.

„Левски“ изигра едва първо и мощно второ полувреме. След почивката „ сините “ демонстрираха експанзията, с която завоюваха дербито с ЦСКА преди няколко кръга. Само шансът ги лиши от точка. А в последните 20 минути „Лудогорец“ направи нещо, което до този миг бе табу – бавенето на време. Играчите на „орлите“ падаха по двама при всяко единоборство. Един се схващаше, различен – го болеше, трети бе Георги Петков. Това обаче го има във футбола.

 И загубите носят своите позитиви

С работата си Славиша Стоянович направи тим, който може да се конкурира с хегемона. Чисто и просто „ сините “ бяха равностойни на най-силния ни отбор в последните години. Това видяха и почитателите, които приветстваха дълго след последния съдийски сигнал своите любимци. Камерите демонстрираха разочарования Габриел Обертан, блъснал греда, който съвсем се бе разплакал след срещата. Бившият състезател на „ Манчестър Юнайтед “ го болеше, тъй като не му стигна милиметър да прати топката във вратата за 2:2. Това разпределяне от играчите желаят да виждат всички, които обичат „ Левски “.

На „ Герена “ са на прав път и просто би трябвало да продължат със започнатото. С привличането на първокласен вратар, какъвто не е имало от времето на Георги Петков, и взимането на класен нападател пъзелът ще е съвсем спретнат. Ще му липсва единствено една част – трофеят. Но в случай че в „ Левски “ продължат да работят, както до в този момент, те ще покажат, че и загубите носят своите позитиви. А пъзелът ще се подреди, не рано или късно, скоро…

Снимки СПОРТАЛ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР