Отборът на Левски най-сетне се поздрави с успех на Герена

...
Отборът на Левски най-сетне се поздрави с успех на Герена
Коментари Харесай

Левски с първа победа на Герена за 2019 година, сините с разгром над Черно море

Отборът на Левски най-накрая се поздрави с триумф на " Герена " през 2019 година. Селекцията на Георги Тодоров се развихри против Черно море и надделя " моряците " с безапелационното 5:1. По този метод " сините " понижиха изоставането си от втория ЦСКА на 4 точки и в оставащите кръгове ще се опитат да изместят своя безконечен противник от " сребърната " позиция.

Левски реши всичко в днешната среща още до паузата. На почивката домакините към този момент водеха с 3:0 като звук за триумфа даде дежурният голмайстор Слави Костов, а образеца му последваха Паулиньо и Давиде Мариани. През втората част вековниците се регистрираха с две попадения. Първото от тях бе още веднъж на Костов, който към този момент има цели 24 в Първа лига. Към края за кеф на публиката се разписа и младият гений Стаси Иванов. Честта за Черно море пък ненапълно бе съхранена от почетния гол на Дани Кики в 86-ата минута.

Срещата в София беше следена онлайн от Станимир Стоилов, който беше в компанията на друга емблематична " синя " фигура Цанко Цветанов.
 Снимка 422891
Източник:

Гостите от Варна влязоха в този дуел надалеч по-мотивирани и можеха да открият резултата след едвам 38 секунди на " Герена ". Мартин Минчев направи доста мощен пробив по крилото, който приключи с центриране към далечната греда за Аристоте Ндонгала. Африканецът обаче трябваше да се сърди само на себе си, защото закъсня със стотни от секундата и не засече на празна врата.

" Синята " защита очевидно не си беше взела поучения, защото в 13-ата минута Черно море, с офанзива като в началните секунди, още веднъж беше доста покрай гола. Мартин Минчев отново направи всичко належащо, с цел да навърже няколко бранителя на вековниците, а по-късно да центрира майсторски за забравения от Горанов Ндонгала. И този път обаче крилото не сполучи. При тази обстановка той въпреки всичко насочи удар с глава, само че в навън.

И до момента в който варненци нападнаха, Левски очевидно беше тимът, който бележеше. Селекцията на Георги Тодоров удари своя противник още с първата си по-качествена офанзива. Намиращият се в отлична форма Станислав Иванов напредна по фланга, центрирайки доста добре за Костов. Голмайсторът се вклини чудесно сред двамата централни бранители на " моряците " и от близко наказа Китанов за 1:0.
 Снимка 422895
Източник:

Доброто въодушевление на " Герена " се възцари тотално в 18-ата, когато " сините " удвоиха своята преднина. Стаси Иванов върна малко обратно за Илия Юруков, който прати висока топка в полето на Черно Море. Станислав Костов се размина с коженото кълбо, само че за шанс на домакините то стигна до непокрития Паулиньо, който поради положителното си позициониране нямаше по какъв начин да сгреши и вкара за 2:0!

Черно море можеше да се върне в мача към 26-ата минута, когато извеждащ пас на Ндонгала в началото свари неподготвена защитата на Левски. Това подари с желан кулоар Дани Кики, само че в мига, когато трябваше да насочи голов удар, в краката му с безукорен шпагат се хвърли Деян Иванов.
 Снимка 422898
Източник:

Левски продължи да санкционира методично своя конкурент. В 30-ата минута Паулиньо преодоля противник доста технично по фланга, след което центрира за Станислав Иванов. Крилото опитва да стреля от воле, само че се провали тотално. Изненадващо даже и за него, отбилата се в крайници му топка подлъга отбраната на Черно море и доближи до връхлитащия от по-задна позиция Давиде Мариани, а швейцарецът с лекост стигна до своя гол №11 през сезона. Плеймейкърът обаче не бе доста благополучен, а по-скоро се заяждаше с някой от своите сътрудници, като в опит да понижи яростта му се включи Слави Костов, който го посъветва да поздрави аплодиращите го почитатели, а не да търси разпрата с неидентифицирания му сътрудник.

Полувремето можеше да приключи с четвърти гол за Левски. Нуно Рейш продължи чудесно с глава след корнер за Хали Тиам. Сенегалецът реши да отиграва топката без подготовка и опитва да я вкара с вътрешната част на своята обувка. Този път " сините " нямаха шанс и техничното му осъществяване приключи с навън.

Слави Костов съществено подгони върха на Гара Дембеле в 47-ата минута.Тогава нападателят получи подаване от Паулиньо, а след техничен финт около Китанов, националът на България повиши до 4:0. Така той вкара 24-ия си гол за Левски през акцията, като единствено още три попадения му липсват с цел да се трансформира в най-резултатния стрелец на клуба през новия век. Гореспоменатият Дембеле към момента е рекордьор с 26.
 Снимка 422894
Източник:

Оттук насетне интензитетът на срещата внезапно спадна, като двата отбора, по разнообразни аргументи, изгубиха интерес към събитията на " Герена ".

Проблем налегна треньорския щаб на Левски в 75-ата минута. Централният защитник Деян Иванов още веднъж не съумя да довърши мач за " сините ", откакто получи поредна контузия в своята професионална кариера. Така на терена се наложи да влиза сигурният напускащ Милош Цветкович, който кардинално единствено запълва групата столичани за оставащите срещи от сезона.
 Снимка 422893
Източник:

Макар и намиращ се в отлична форма, младият гений на Левски - Станислав Иванов получи сериозна доза рецензии от Валери Божинов в 79-ата минута. В обстановка, когато крилото просто трябваше да комбинира с непокрития Божигол, той избра да стреля. Решението му се оказа неверно и докара до искри на напрежение сред него и сътрудника му с №86.

Левски като че ли доближи до втората си най-резултатна победа през този сезон, откакто повиши до 5:0 в 83-ата минута. Паулиньо за следващ път реализира сполучлив рейд по фланга, който приключи с центриране пред дребното вратарско поле. Изненадващо на тази позиция бе Станислав Иванов, който обаче сюрпризира с отличен отскок и с глава зарадва " сините " почитатели за пети път.
 Снимка 422897
Източник:

" Моряците " въпреки всичко опазиха своята част, откакто почетно за тях попадение падна в 86-ата минута. Мартин Минчев пласира отлична топка в полето на Левски. Иван Горанов не помни за дебнещия зад тила му Дани Кики, който внезапно се появи пред някогашния капитан на " сините " и от въздуха осъществя за крайното 1:5.

В идващия кръг на Левски следва посещение на устремения към купата Лудогорец. Черно море пък приема Ботев (Пд), който през седмицата ще има край за Купата на България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР