Отборът на Левски най-накрая прекъсна черната си серия без победа

...
Отборът на Левски най-накрая прекъсна черната си серия без победа
Коментари Харесай

Левски спря пропадането си в Първа лига

Отборът на Левски най-сетне прекъсна черната си серия без победа в шампионата. "Сините " победиха с 2:0 Верея в мач от 5-ия кръг на шампионския плейоф на Първа лига. Пред празните трибуни на "Георги Аспарухов " попаденията осъществиха Холмар Ейолфсон (41) и Роман Прохазка (57).

Както е известно, домакините изтърпяваха наказване поради тежкия случай с ранения служител на реда след хвърлена бомбичка от Сектор "Б ", като дуелът бе затворен за почитатели.

Успехът прекъсна отрицателната серия от шест следващи мача без победа на Левски в шампионата. Освен това "сините " взеха трите точки за първи път от 7 март, когато надделяха с 3:2 Черно море във Варна. Победата беше първа за 26-кратните първенци в плейофите, където имаха едвам една точка от четири мача, а също по този начин и първа на "Герена " от 18 февруари, когато столичани надделяха с 1:0 Ботев (Пловдив) след автогол на Пламен Димов.

За отбора на Делио Роси това е едвам трети триумф от 15 мача против отборите в първата шестица през тази акция, като две от тях са против Верея. Лошата вест в лагера на левскарите е травмата на Милош Цветкович, който напусна терена в 77-ата минута, накуцвайки.

Сърбинът се свлече самичък на терена при бърза контраофанзива, а незабавно по-късно на негово място дебютира Томислав Папазов, който е едвам на 16 години. Цветкович съвсем несъмнено ще пропусне дербито с ЦСКА-София в полуфинала реванш от Купата на България през седмицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР