Отборът на Левски единствени от столичните клубове успя да прескочи

...
Отборът на Левски единствени от столичните клубове успя да прескочи
Коментари Харесай

Левски излиза в търсене на положителен резултат при гостуването си на Апоел Беер Шева

Отборът на Левски единствени от столичните клубове съумя да прескочи втория квалификационен кръг в шампионата Лига на конференциите, отстранявайки северномакедонския Шкупи, само че в идната фаза трудността пред " сините " наподобява надалеч по-голямо - израелския Апоел Беер Шева.

Българският отбор дойде в Израел през вчерашния ден с известно забавяне поради проблеми с полета, което, за благополучие, не повлия по никакъв метод на конференцията на старши треньора Николай Костов или формалната подготовка на отбора преди дуела довечера.

Наставникът на " сините " похвали състава на Апоел Беер Шева за стила, който практикува, само че все пак бе безапелационен, че

Лошата вест за българския отбор е, че няма да може да разчита на двама основни футболисти в защитата в лицето на Кристиан Димитров и Жереми Петрис. Двамата са контузени и въобще не пътуваха за Израел с останалата част от тима.

Въпреки тяхната липса обаче в Левски ще се надяват да продължат с сполучливото си начало в евротурнирите през този сезон и също по този начин да запазят 100-процентовия си актив против тимове от Израел. Историята до този миг помни един единствен случай, в който " сините " са се изправяли против тим от тази страна и той идва през сезон 2003/04, когато българите отстраняват с общ резултат 5:0 Апоел Рамат Ган. Трябва да споменем обаче, че това е едвам първият от общо два случая, в който отборът от Рамат Ган играе в европейските клубни шампионати.

Апоел Беер Шева също може да се похвали с съвършен баланс против български тимове - два конфликта, две елиминации. В първия случай израелците отстраняват Лудогорец в квалификации в Шампионската лига през сезон 2017/18 след триумф с 2:0 в първия мач вкъщи и загуба с 1:3 във втория. Тогава обаче, по силата на правилото за голове на непознат терен, " повелителите на камилите " не престават напред. През сезон 2021/22 отборът от Беер Шева пък беше историческият пръв противник на Арда Кърджали в Европа, само че конфликтът приключи с безапелационното 6:0 общ резултат в интерес на израелците.

Първият дуел сред Апоел Беер Шева и Левски е довечера от 20:30 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР