Отборът на Левски е новият лидер в efbet Лига след

...
Отборът на Левски е новият лидер в efbet Лига след
Коментари Харесай

Царско село рухна за една минута, Левски е новият лидер в efbet Лига

Отборът на Левски е новият водач в efbet Лига след доста сложен триумф над Царско село в финален мач от 4-ия кръг на шампионата. „ Сините” се постановиха с 2:0 на националния стадион „ Васил Левски”, само че и двете попадения пристигнаха в самия завършек на мача. Първо Найджъл Робърта осъществя в последната минута на срещата, а Станислав Иванов в продължението оформи крайния резултат. И двете попадения пристигнаха след кошмарни неточности в защита за Царско село.

С триумфа си през днешния ден Левски се изравни по точки на върха с първенеца Лудогорец, само че поради по-добрата си голова разлика оглави таблицата. Вчера разградчани не съумяха да надделят над Локомотив при визитата си в Пловдив.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

Мачът стартира с предстоящ териториален напън за „ сините”, които взеха самодейността от първата минута. Въпреки продължителното притежаване на топката обаче, гостите не съумяха да затруднят съществено Иван Чворович в първия четвърт час на мача. Най-обрата обстановка направи Франко Мазурек, който самичък създаде ситуацията си. Той овладя на тъчлинията отляво, финтира защитник на домакините и напредна към наказателното поле. Мазурек стигна границата на пеналта и стреля с десния крайник, само че около левия непряк дирек.

В идващите минути последваха няколко забавни положения. Първото в 19-ата минута, когато Янис Каргас получи жълт картон, макар че фаулира откъсващия се самичък против вратаря Георги Минчев.

В 21-ата минута Дени Алар можеше да открие резултата в интерес на Левски, само че и той стреля неопределено. Нападателят се възползва от неточност на Веселин Минев в полето на „ сините”, пое топката от своята половина и откакто пробяга съвсем половината терен, стреля мощно с левия крайници под натиска на Мартин Кавдански, в навън.

В ответната офанзива още веднъж Минчев се опита да тормози защитата на Левски и принуди Райнов да го фаулира пред наказателното поле. Потърпевшият се нагърби с осъществяването на директния свободен удар, само че прати топката право в ръцете на Миятович.

До края на първата част футболистите на Левски направиха два неповторими пропуща. Първо Станислав Иванов не съумя да преодолее Чворович от страхотна позиция. Иван Горанов получи отдясно и откри Иванов в наказателното поле. Младокът финтира с лекост Мартин Кавдански на границата на вратарското поле, само че когато трябваше само да насочи топката във вратата, Иванов стреля неопределено в навън.



В продължението на първото полувреме, след нова офанзива отляво, топката бе центрирана пред Чворович, само че стражът плонжира и мазета. Коженото кълбо попадна на крайници на плеймейкъра Мазурек, който обаче стреля без подготовка и вместо към вратата, прати топката в тъч. След това осъществяване пристигна и почивката за двата отбора.

Второто полувреме стартира с поредна чиста обстановка за „ сините”, в която пристигна и първият им прецизен удар във вратата на Иван Чворович. Паулиньо получи в наказателното поле, мина около Кавдански и стреля фалцово в далечния ъгъл. Чворович със сетни старания съумя да предотврати попадение и мазета в корнер.

В 53-ата минута пристигна и първия отличен късмет за Царско село. След центриране от фаул, защитата не съумя добре да почисти топката и разреши на Антонио Георгиев да стреля, само че изстрелът му мина надалеч, надалеч от задачата.

Четвърт час преди края на постоянното време Станислав Иванов направи нов непростителен пропуск. Живко Миланов центрира доста добре отдясно, Иванов стреля от въздуха, само че в навън.

Развръзката в срещата пристигна безусловно в последната минута на мача, когато не се виждаше по какъв начин Левски може да означи гол. Паулиньо получи отляво и центрира в наказателното поле, където Мартин Кавдански и Иван Чворович не се схванаха, топката попадна в резервата Найджъл Робърта, който стреля, коженото кълбо мина през краката на Кавдански и влезе в мрежата.

Още в идната офанзива Левски осъществя втори гол, а този път съдбовно сбърка Сергей Георгиев. Топката бе изсипана пред наказателното поле, където Георгиев опитва да я върне към Чворович, само че вместо това я прати на крайници на Станислав Иванов, който с лекост преодоля вратаря на Царско село.

Така „ царете” не престават без триумф в елита след първите четири кръга. Левски пък събра актив от 10 точки и се изравни с Лудогорец на върха.

Царско село – Левски 0:2

стадион: "Васил Левски "

Царско село: 1. Чворович, 17. Даскалов, 3. Кавдански, 89. Евертон (2. Карбониери 60'), 4. Марков, 6. Георгиев, 8. Уесли, 44. Кацаров,14. В. Минев, 11. Антуи,10. Минчев

Треньор: Никола Спасов

Левски: 1. Миятович, 20. Миланов, 19. Каргас, 22. Рейш, 4. Горанов, 77. Юруков, 70. Райнов,7. Паулиньо, 99. Ст. Иванов, 9. Алар (17. Найджъл Робърта 52), 10. Мазурек

Треньор: Петър Хубчев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР