Отборът на Левски допусна шестата си загуба в груповата фаза

...
Отборът на Левски допусна шестата си загуба в груповата фаза
Коментари Харесай

Трипъл-дабъл на Асен Великов не спаси Левски в Балканската лига

Отборът на Левски позволи шестата си загуба в груповата фаза на Балканската лига. Воденият през днешния ден от Божидар Гьорев отбор отстъпи със 79:84 на косовския Башкими в столичната зала “Триадица ”. По този метод “сините ” остават на последната седма позиция в класирането с баланс от 1-6, до момента в който Башкири е пети с актив от 2-5.

В групата на Левски за днешния мач не бяха контузените Алън Арнет и Николай Михайлов, както и Лъчезар Димитров, който е с националния тим. “Сините ” бяха водени от Гьорев, защото Димитър Ангелов е в щаба на “лъвовете ” за идните мачове с Румъния и Португалия.

Башкими беше първият тим, който съумя да си сътвори трайно предимство и да се отскубне с известна разлика в резултата в след откриващите няколко минути игра. Гостите от Косово използваха обстоятелството, че стълбът в подкошието на “сините ” Джон Флорвиъс натрупа две бързи персонални нарушавания, което оказа помощ на Башкими да употребява ръстовото си преимущество. Така или другояче обаче Башкими поведе с едвам пет точки при 7:12, след което домакините откриха навреме решение на проблемите си и изравниха резултата при 17:17 в края на първата четвърт. Завръщането на Флорвиъс на терена на старта на втория интервал оказа помощ на столичани да си извоюват първия двуцифрен задатък в резултата при 29:19.

Въпреки това дистанцията сред двата отбора още веднъж бе съкратена, най-много с помощта на точната пукотевица на 209-сантиметровия деец в състава на Башкими Фисник Ругова, който означи няколко следващи тройки и оказа помощ за това разликата да се редуцира до единствено две точки на огромната отмора - 42:40. След почивката директните противници за плейофите се захапаха крепко, като нито един от двата тима не съумя да се изстреля напред в резултата по този начин, както се случи през първото полувреме, когато домакините за малко поеха надзор върху мача. През цялата трета четвърт дистанцията сред двата тима не набъбна нито един път до повече от три точки, като преди старта на заключителния интервал резултатът бе еднакъв при 57:57. Последната част също предложи доста завладяващи моменти, като дуелът продължаваше да е извънредно равносилен.

Тимът на Башкими разчиташе значително на едрото тяло на някогашния център на Кливланд Кавалиърс Самардо Самюълс, който носеше тима на гърба си. При преполовяването на четвъртината резултатът бе 69:71 в интерес на гостите от Косово. Отново Самюълс бе прецизен за 70:73, само че по-късно гонещият трипъл-дабъл водач на Левски Асен Великов изравни за 73:73 с оставащи към две минути до финалната сирена. След това обаче отборът на столичани пропусна опция да поведе, а гардът на Башкими ДеХуан Граф означи тройка за 73:76. Отново той осъществя два наказателни удара по-късно, с цел да изведе тима си с пет напред при 73:78. До финалната сирена баскетболистите на Башкими не разрешиха разпределяне и заслужиха успеха след 79:84.

Асен Великов записа необичаен трипъл-дабъл от 17 точки, 14 битки и 10 асистенции за тима на Левски. Джон Флорвиъс добави още 17 точки и 6 битки, Момчил Кадиев се разписа с 12 точки, а Марио Боянов завърши срещата с 11 точки.

Самардо Самюълс бе най-резултатен за Башкири с 23 точки и 9 битки. Даниел Лекндрай добави 18 точки и 10 битки, а Фисник Ругова вкара още 16 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР