Отборът на Левски доближи челото на класирането в Първа лига,

...
Отборът на Левски доближи челото на класирането в Първа лига,
Коментари Харесай

Десет от Левски се справиха със Славия след голове на Роналдо и Уелтън

Отборът на Левски приближи челото на класирането в Първа лига, откакто победи Славия с 2:0 като посетител в мач от 11-ия кръг на шампионата. На стадион " Александър Шаламанов " в квартал " Овча Купел " гостите играха повече от час с човек по-малко, само че все пак стигнаха до трите точки, с помощта на самостоятелната си класа в предни позиции.


В 23-та минута на дуела халфът на " сините " Асими Фадига препъна в тил Иван Минчев и реферът Валентин Железов отсъди единствено фал, само че по-късно бе извикан от ВАР да преразгледа обстановката на екрана край тъчлинията. Повторенията демонстрираха, че Фадига застъпва доста рисково глезена на Минчев, а Железов сподели червен картон на играча на Левски.

Домакините започнаха да преобладават във владението на топката, а малко по-късно капитанът на " белите " Галин Иванов преодоля Пламен Андреев с доста акуратен изстрел от воле диагонално, само че попадението бе анулирано поради засада. В 34-та минута Дарлан изведе технично Роналдо самичък против Светослав Вуцов и бразилецът преодоля националния вратар с прехвърлящ удар.

В началото на втората част Иванов пропусна да изравни резултата от отлична позиция на опразнена врата, а скоро по-късно Левски наказа противника си за повторно след бърза контраофанзива, при която Уелтън преодоля бранител с лекост и прати топката в ъгъла на вратата и отвън обсега на Вуцов.


До края играчите на Иван Колев бяха по-активни, само че не съумяха да затруднят съществено Андреев и по този начин записаха поредна загуба. По този метод Левски към този момент 22 точки и заема трета позиция в класирането, като изостава с шест точки от водача Локомотив Пловдив, който по-късно довечера гостува на Лудогорец.

За Славия това бе седма поредна загуба, а " белите " са спечелили единствено една точка в последните си девет дуела от шампионата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР