Отборът на Леванте записа гръмка победа с 4:2 в гостуването

...
Отборът на Леванте записа гръмка победа с 4:2 в гостуването
Коментари Харесай

Леванте се сбогува с Ла Лига с гръмка победа

Отборът на Леванте записа гръмка победа с 4:2 в гостуването си на Райо Валекано в финален дуел и за двата отбора за сезон 2021/2022 в испанската Ла Лига.

Въпреки този триумф обаче „ жабарите “ изпадат от елита на страната. Тимът на Алесио Лиши остава на предпоследното 19-о място с 35 точки. Райо Валекано пък завърша акцията на 12-а позиция с 42 точки в актива си.

Иначе домакините поведоха с гол на Алваро Гарсия в 15-ата минута, само че Леавнте направи цялостен поврат още до почивката. Гонсало Мелеро изравни в 26-ата, а Рожер Марти даде задатък на гостите в 44-ата минута. В добавеното време на първата част пък Мелеро вкара и трети гол за своя отбор.

След час игра Райо получи право да извърши дузпа за нарушаване на Енис Барди против Бебе. Зад топката застана Сержи Гуардола, който понижи изоставането до 2:3. Секунди преди дузпата пък гол на Хосе Луис Моралес за гостите бе анулиран след инспекция със системата ВАР.

Леванте оформи пък крайния резултат в 76-ата минута, когато прецизен беше Коке.

По този метод Райо завършва акцията с три следващи загуби, до момента в който Леванте си подсигурява, че няма да приключи на последната позиция, на която ще бъде Алавес.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР