Отборът на Лестър Сити обърна и победи шампиона Ливърпул с

...
Отборът на Лестър Сити обърна и победи шампиона Ливърпул с
Коментари Харесай

Ливърпул се срина за няколко минути и загуби от Лестър след пълен обрат

Отборът на Лестър Сити обърна и победи първенеца Ливърпул с резултат 3:1 в дуел от 24-ия кръг на британската Висша лига. В 67-ата Мохамед Салах откри за гостите, само че Джеймс Мадисън изравни в 78-ата минута. Джейми Варди донесе цялостния поврат в 81-ата, а Харви Барнс оформи и крайния резултат в 85-ата минута.

Срещата стартира интензивно и за двата тима, които направиха по една, две по-опасни офанзиви, които обаче не доведоха до удар.

В 10-ата минута Мохамед Салах бе изведен зад Рикардо Перейра, само че не съумя да овладее добре топката и се забави, което завоюва време на Перейра да си върне позицията. Салах падна след леко прикосновение с португалеца, само че дузпа не бе отсъдена. Две минути по-късно още веднъж египтянинът имаше искания за дузпа след нов конфликт с Перейра, само че още веднъж съдията даде знак играта да продължи.

В 17-ата минута се наложи да бъде осъществена насилствена промяна в отбора на " мърсисайдци ". Джеймс Милнър напусна с контузия, като бе сменен от Тиаго Алкантара.

Секунди по-късно Андрю Робъртсън центрира от корнер, Вилферд Ндиди опита да почисти, само че топката стигна до Салах, който стреля с левия крайник, само че неопределено.

В 20-ата минута Александър-Арнолд изведе доста добре Салах, който опита да откри Мане към далечната греда, само че там се намеси Даниел Амарти.

Малко по-късно Салах пусна доста добре в наказателното поле към Роберто Фирмино, който стреля от дребен ъгъл, само че Каспер Шмайхел мазета.

В 27-ата минута датският национал още веднъж реагира по отличен метод след нов удар на Фирмино, който засече от няколко метра. Тук обаче бе вдигнат флагът на лайнсмена, който маркира засада, тъй че даже да имаше гол, той нямаше да бъде зачетен.

В 36-ата минута Харви Барнс напредна добре отляво и центрира в наказателното поле, където Джейми Варди стреля с глава, само че в ръцете на Алисон.

Две минути по-късно Ливърпул провежда хубава офанзива, която мина през Салах, Трент Александър-Арнолд и Роберто Фирмино, след което топката стигна до Робъртсън отляво. Бранителят стреля от добра позиция, само че се получи рикошет в Амарти и топката излезе в корнер.

Четири минути по-късно дълго подаване напред от Амарти бе отклонено от Мадисън за Варди, който напредна отдясно в наказателното поле и нанесе мощен удар, който обаче се отби от напречната греда. В обстановката останаха и подозрения за засада на британския нападател.

Темпото при започване на втората част продължи да бъде на това високо равнище, на което бе и през първото полувреме.

В 52-ата минута удар на Робъртсън, който се беше присъединил отляво в наказателното поле, мина над гредата.

Четири минути по-късно Алексардър-Арнолд стреля от директен свободен удар пред наказателното поле, топката се докосна до състезател в стената, а по-късно се отби и от напречната греда на Шмайхел.

В идващите минути Ливърпул се настани в последната третина на домакините, а това даде резултат в 67-ата минута, когато „ алените “ поведоха. Юри Тилеменс сгреши при изнасянето на топката, след което Александър-Арнолд проби отдясно и опита да центрира, само че бе блокиран. Последва ново такова, което стигна до Фирмино, а бразилецът технично се завъртя, с цел да поеме топка сред двама бранители и в същото време да я върне към Салах, който с превъзходен изстрел от придвижване осъществя - 0:1.

В минутите след гола Лестър подвигна оборотите и съумя да изравни в 78-ата минута. Домакините получиха фаул тъкмо пред наказателното поле, като обстановката беше прегледана и със системата ВАР за дузпа, само че такава не беше отсъдена. Джеймс Мадисън стреля от фаул в далечния ъгъл на Алисон и топката попадна във вратата му, само че бе отсъдена засада на Амартей, който изглеждаше, че въздейства на играта, откакто бе в засада. ВАР обаче се намеси и се видя, че крайният защитник е в постоянна позиция и попадението беше зачетено.

Само в границите на 3 минути пък, първо Джейми Варди, а по-късно и Харви Барнс също пратиха топката в мрежата, допринасяйки за цялостния поврат в мача и тоталния потрес в редиците на гостуващия отбор.

Възпитаниците на Брендън Роджърс са във форма и за последните 11 кръга са изгубили единствено един път. Лестър е на точка пред Манчестър Юнайтед във краткотрайното класиране, заемайки втората позиция.

Ливърпул остава под номер 4, само че може да бъде преместен още след края на този кръг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР