Отборът на Лестър постигна трудна, но сладка победа скед 2:2

...
Отборът на Лестър постигна трудна, но сладка победа скед 2:2
Коментари Харесай

Безгрешният марш на Лестър ги доведе и до полуфинал

Отборът на Лестър реализира сложна, само че сладка победа скед 2:2 в постоянното време и победа с 4:2 при осъществяването на дузпи при гостуването на Евертън в четвъртфиналната фаза на Купата на Лигата. Джеймс Мадисън и Джони Еванс дадоха удобен задатък на гостите преди Том Дейвис да върне очакванията на "карамелите ", а Лейтън Бейнс да изравни в първата минута на добавеното време.

"Лисиците " започнаха срещата постепенно, само че с първия си удар в срещата съумяха да открият резултата. В 26-та минута Рикардо Перейра напредна по десния фланг и пласира хубаво центриране на границата на наказателното поле, където Джеймс Мадисън разстреля Джордан Пикфорд от 18 метра.

Само три минути по-късно задатъкът към този момент беше подсилен. След центритране на Джеймс Мадисън от ъглов удар Джейми Варди съумя да отклони топката на първа греда, след което на задна съумя да означи Джони Еванс на празна врата.

В 36-та минута късмет получи Евертън. След осъществяване на ъглов удар Йери Мина се извиси най-високо, само че ударът му мина настрана.

В началото второто полувреме хората на Брендън Роджърс имаха два шанса за трето попадение. В 59-та минута осъществяването на Денис Прает не откри вратата на Джордан Пикфорд, до момента в който Марк Олбрайтън уцели гредата в 67-та минута.

Две минути по-късно Евертън откри съживително попадение. След солова акция на Ричарлисон той центрира към Том Дейвис, който нахлу от втора позиция и с удар от воле откри десния ъгъл на Каспер Шмайхел.

Както срещата изглеждаше, че ще свърши при този резултат, "карамелите " откриха изравнителен гол. В първата минута на добавеното време Дженк Тосун подаде към Лейтън Бейнс, който с превъзходен шут от към 25 метра откри горния десен ъгъл на вратата на Шмайхел за 2:2.

При осъществяването на дузпите гостите се оказаха с по-здрави нерви, реализирайки 4 от 5-те си дузпи, като само Джеймс Мадисън пропусна още при дебютното осъществяване. За Евертън с два пропуща от първите две дузпи се регистрираха Дженк Тосун и Бейнс.

Така "лисиците " стигнаха до полуфиналната фаза на Купата на Лигата, където ще чакат някой всред някой от манчестърските грандове и Астън Вила.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР