Отборът на Лестър отстрани Ливърпул на 1/16-финалите в турнира за

...
Отборът на Лестър отстрани Ливърпул на 1/16-финалите в турнира за
Коментари Харесай

Лисиците писаха двойка на Ливърпул в Купата на Лигата

Отборът на Лестър в профил Ливърпул на 1/16-финалите в шампионата за Купата на Лигата в Англия след победа с 2:0. Така рекордьорът по оценки в конкуренцията отпадна рано-рано, а "лисиците " не престават напред.

Решаващо за триумфа на домакините се оказа по-стабилното им показване през второто полувреме, откакто Ливърпул пропуспа няколко положителни благоприятни условия за гол през първата част.

Титуляр за мърсисайдци бе бразилецът Филипе Коутиньо.

Головете за Лестър осъществиха Шинджи Оказаки и Ислам Слимани през втората част на дуела.

Първото полувреме завърши без попадения. Първата по-опасна офанзива бе за Ливърпул в 5-ата минута, когато Алекс Окслейд-Чембърлейн пропусна преференциална опция. Четири минути по-късно Филипе Коутиньо опитва мерника си, само че вратарят на домакините Бен Хамър избави.

Демарай Грей внесе напрежение измежду отбраната на Ливърпул в 20-ата минута, само че без да затрудни стража на мърсисайдци Дани Уорд.

Доминик Соланке на собствен ред насочи не неприятен изстрел към вратата на Лестър Сити.

В самия завършек на първото полувреме Ливърпул пропусна превъзходен късмет за гол. Филипе Коутиньо откри Доминик Соланке, който обаче пропусна задачата.

Феноменален гол на Слимани

След почивката Демарай Грей бе покрай попадение в 55-ата минута, само че той прати топката на сантиметри от дясната греда.

Домакините нанесоха своя удар в 65-ата минута. Шинджи Оказаки се разписа за 1:0 за Лестър Сити. След ъглов удар топката бе изчистена от отбраната на Ливърпул, само че бе овладяна от състезател на Лестър. Испанецът Ибора смъкна с глава в наказателното поле за Шинджи Оказаки, който не сгреши за 1:0.

"Лисиците " пречуиха противника си в 78-ата минута.

Слимани вкара с извънреден изстрел от границата на наказателното поле за 2:0 за Лестър. Защитата на гостите от Ливърпул не се оправи добре, алжирският футболист напредна и на скорост стреля чудесно за второто попадение за Лестър.

Домакините пропуснаха още една опция три минути по-късно. В 81-ата Грей получи комфортен пас и стреля от приблизително разстояние, само че Дани Уорд внимаваше и избави вратата си, а резултатът остана 2:0 за Лестър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР