Отборът на Лестър надви Кристъл Палас с 2:0 като гост

...
Отборът на Лестър надви Кристъл Палас с 2:0 като гост
Коментари Харесай

Лестър премина и през Кристъл Палас за седми успех във Висшата лига

Отборът на Лестър надделя Кристъл Палас с 2:0 като посетител на "Селхърст Парк ". Двете попадения за "лисиците " бяха дело на Чаалар Сьойюнджю и Джейми Варди.

Първата по-интересна обстановка в дуела бе в 8-ата минута и бе на сметката на домакините, когато Джордан Аю се включи добре в наказателното поле, овладявайки страховит пас, и шутира към вратата, само че ударът бе блокиран от себеотрицателен бранител на Лестър.

В 19-ата минута Джейми Варди доближи до точно подаване и излезе очи в очи с вратаря. Футболистът на Лестър изстреля топката към левия ъгъл. Гуаита обаче внимаваше и реагира с котешки инстикт, с цел да отрази опита му.

Лестър бе по-активният тим през първата част и търсеше повече попадението, с цел да излезе напред в резултата. Юри Тилеманс извърши пропуск, откакто доближи до центриране от ъглов удар и стреля бързо от границата на наказателното поле, само че топката профуча високо над напречната греда. Малко по-късно Рикардо Перейра достави отлично центриране в наказателното поле, само че отбраната на Кристъл Палас внимаваше и предотврати заплахата.

Този миг пристигна чак през втората част, когато в 57-ата минута Чаалар Сьойюнджю скочи високо, с цел да засече центриране от ъглов удар и изпрати топката с глава право в мрежата на Гуаита.

След гола Кристъл Палас се засилва и стартира да търси изравнително попадение, само че безрезултатно. Патрик ван Аанхолт нямаше самообладание да означи и се втурна напред, само че бе в състояние на засада.

Малко по-късно Джоел Уорд изпрати топката в наказателното поле, само че центрирането му бе блокирано и завоюва единствено ъглов удар. От осъществяването на корнера не произлезе нищо забавно, откакто Джефри Шлъп стигна до отбитата топка и насочи удар, само че тя рикошира в състезател на Лестър.

В 74-ата минута Вилфред Ндиди стреля от воле от отдалеченост, само че красивият му удар прелетя настрана от лявата греда.

В последните минути на постоянното време Демарай Грей и Джейми Варди взаимодействаха прелестно, матирайки отбраната на Кристъл Палас и англичанинът се озова самичък против вратаря и осъществя своето десето попадение от началото на сезона.

В добавеното време Денис Прат овладя подаване надълбоко в накзателното поле и след положително първо допиране съумя да прати топката в десния ъгъл. Топката обаче рикошира в отбраната на Палас и топката се удари в гредата.

Така Лестър реализира своята седма победа през сезона и се намира на трета позиция с 23 точки, тъкмо колкото има и съставът на Челси, който е четвърти. Отборът на Кристъл Палас е девети в таблицата с актив от 15 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР