Отборът на Леганес надви с 2:1 Виляреал в двубой от

...
Отборът на Леганес надви с 2:1 Виляреал в двубой от
Коментари Харесай

Леганес спечели ценни три точки в битката за оцеляване

Отборът на Леганес надделя с 2:1 Виляреал в дуел от 27-ия кръг на Ла Лига. Домакините откриха резултата при започване на срещата, само че последваха две попадения на Оскар през втората част, които оформиха крайния резултат.

Резултатът бе открит още в 5-ата минута от Жерард Морено, който връхлетя върху висок пас от Санти Касорла и с лекост преодоля вратаря с глава от близко, намирайки средата на мрежата.

В 18-ата минута Иван Куеяр отхвърли Алберто Морено, чийто опит нямаше задоволително мощ, че да влезе във вратата на Леганес.

Две минути по-късно Гуидо Карийо овладя остроумен пас в наказателното поле, само че опитът му разтресе гредата.

До края на срещата гостите продължиха да търсят изравнително попадение, само че Роберто Росалес и Пако Пако не съумяха да осъществят.

Така чаканият гол пристигна при започване на втората част, когато Оскар си освободи пространство на ръба на наказателното поле и дръпна спусъка с прецизен удар в горния десен ъгъл.

В 68-ата минута Роджър Асале се свлече на терена след прикосновение с неприятелски състезател, само че съдията подмина обстановката. След обзор с ВАР обаче отсъди дузпа за Леганес, с чието осъществяване се нагърби голмайсторът на първото попадение - Оскар. Той завоюва борбата на воля и изпрати неспасяемо топката в долния десен ъгъл, около Серхио Асеньо.

Малко по-късно гостите означиха и трето попадение, което обаче бе анулирано поради засада. Това бе и последната рискова обстановка в срещата, която завърши при резултат 2:1 за Леганес.

Така тимът завоюва скъпи 3 точки в борбата за оцеляване, само че към този момент остава на предпоследната 19-а позиция с 23 пункта. Виляреал, от своя страна, е 8-и с 38 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР