Отборът на Лайпциг победи Вердер Бремен като гост в мач

...
Отборът на Лайпциг победи Вердер Бремен като гост в мач
Коментари Харесай

Лайпциг премина и през Вердер и си върна първото място

Отборът на Лайпциг победи Вердер Бремен като посетител в мач от пети кръг на Бундеслигата. Вили Орбан означи първото попадение в 13-ата минута, Марсел Забицер осъществя в 35-ата, а Марсело Пинтос оформи крайния резултат.

Вили Орбан откри резултата в 13-ата минута на срещата, откакто откри центрирането на Кристофър Нкунку. Защитникът скочи най-високо и осъществя с глава, изпращайки топката в лявата страна на вратата.

В 35-ата минута Марсел Забицер направи резултата 2:0 за гостите, откакто вкара зрелищен 20-метров свободен удар. Топката мина над стената и влезе в горния ляв ъгъл.

Четири минути по-късно Дави Клаасен остана свободен в наказателното поле и преодоля вратаря с удар по трева, само че топката бе избита от бранител на голлинията.

В началото на второто полувреме Кристофър Нкунку пропиля голям късмет да осъществя, откакто доближи до центриране от крилото и стреля с глава, само че топката мина настрана от лявата греда.

В 55-ата минута Марсел Забицер засече центриране в дребното наказателно поле, само че ударът му мина малко над напречната греда.

В 60-а вратарят на Вердер Иржи Павленка реагира ослепително и отхвърли Тимо Вернер, който съумя да си освободи пространство в наказателното поле и стреля по трева в средата на вратата.

Четири минути по-късно Конрад Лаймер получи втория си жълт картон в срещата и съдията Тобиас Щилер му подреди да напусне терена.

Въпреки че остана с човек по-малко, тимът на Лайпциг съумя да осъществя още едно попадение. В 83-ата минута Марсело Пинтос оформи крайното 0:3, откакто топката стигна до него след избит удар на негов съотборник и при добавката изпрати топката в опразнената мрежа.

Така Лайпциг продължава блестящото си показване и се завърна на първа позиция в класирането. "Биковете " имат 13 точки от 5 изиграни срещи. Вердер пък се намират в средата на таблицата със скромния актив от 6 точки.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР