Отборът на Лацио постигна победа с 5:1 при визитата си

...
Отборът на Лацио постигна победа с 5:1 при визитата си
Коментари Харесай

Лацио и Имобиле разгромиха Верона, нападателят постави рекорд и се изравни с Левандовски

Отборът на Лацио реализира победа с 5:1 при визитата си на Верона от 36-ия кръг на Серия “А”. По този метод римляните записаха девети следващ мач без загуба от този противник. Междувременно, “мастифите” нямат победа в последните си седем дуела.

“Жълто-сините” излязоха напред в резултата в 39-ата минута, когато Софиян Амрабат беше прецизен от дузпа, отсъдена за фаул на Луис Фелипе против Матия Дзакани. В добавеното време на първата част обаче Дарко Лазович игра с ръка в наказателното си поле и по този начин гостите също получиха дузпа. Чиро Имобиле я осъществя, с което точните му осъществявания от бялата точка през сезона станаха цели 13. По този метод той се трансформира в първия футболист, вкарал толкоз дузпи за една акция в италианския хайлайф.

В 50-ата минута шут на Матео Песина срещна страничната греда. В 56-ата пък Сергей Милинкович-Савич извърши директен свободен удар, след който топката съществено се отклони в стената от играчи и влетя в мрежата на Борис Радунович. Само пет минути по-късно Хоакин Кореа също се разписа. Така се стигна до 83-ата минута, когато Имобиле означи втория си гол за вечерта с техничен удар.

За нападателя обаче това не беше задоволително и в добавеното време той оформи своя хеттрик, откакто осъществя 14-ата си дузпа за сезона. С 34-ия си турнирен гол през акцията той се изравни с Роберт Левандовски на върха в подреждането за “Златната обувка”. Имобиле стана и първият италианец от 1928/29 насам, отбелязал 34 попадения за един сезон в Калчото. Тогава Джино Розети съумява да забие 36 гола в локалния хайлайф.
Серия А 36 кръг, неделя 26 юли  Верона 1:5краен резулат  Лацио
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР