Отборът на ЛА Клипърс се класира за полуфиналите на Западната

...
Отборът на ЛА Клипърс се класира за полуфиналите на Западната
Коментари Харесай

Лос Анджелис Клипърс стигна до полуфиналите на Западната конференция

Отборът на ЛА Клипърс се класира за полуфиналите на Западната конференция, откакто затвори серията си от първи кръг против Далас Маверикс с 4-2 триумфа – 111:97 в мач номер 6 в „ балона “ в Орландо.

Маверикс поведоха след края на първата четвърт и губеха с шест на почивката, само че серия от 17:3 рано в третата четвърт донесе задатък от 20 точки за „ ножиците “, който до края по този начин и не бе превъзмогнат от възпитаниците на Рик Карлайл. Без Кристапс Порзингис, който скъса менискус и не игра в последните три мача от серията, тексасци нямаха отговор за отличната игра на Кауай Ленърд. Лекото крило на Клипърс направи следващия си мощен дуел, завършвайки с дабъл-дабъл – 33 точки и 14 битки, към които прибави 7 асистенции и 5 откраднати топки.

Това беше пета поредна среща за двукратния първенец на НБА с най-малко 30 точки. По 15 пункта осъществиха Ивица Зубац и Пол Джордж. 21-годишният словенски баскетболист на Далас Лука Дончич се размина с трети трипъл-дабъл в серията след 38 точки и по девет битки и асистенции, само че не получи задоволително помощ от останалите си съотборниците при отсъствието на Порзингис – Дориан Фини-Смит приключи с 16 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР