Отборът на Кьолн сътвори първата по- голяма изненада в Бундеслигата

...
Отборът на Кьолн сътвори първата по- голяма изненада в Бундеслигата
Коментари Харесай

Кьолн поднесе изненадата на кръга - не се даде на Байерн

Отборът на Кьолн сътвори първата по- огромна изненада в Бундеслигата за 2023 година. " Козлите " откраднаха точка от първенците Байерн (Мюнхен) след 1:1 посред " Алианц Арена ". Селекцията на Щефан Баумгартл нанесе ранен удар с попадение на тунизиеца Скири. В самия край обаче защитата на гостите се пропука и по този начин Йозуа Кимих избави достойнството на баварците.

Байерн (Мюнхен) продължава да бъде водач във краткотрайното подрежда, като баварците имат актив от 36 точки, с 4 повече от втория Република България Лайпциг. Кьолн е на десето място.
 Снимка 603654
Източник:

Двубоят стартира повече от изненадващо с ранен гол за гостите от Кьолн. В 4-ата минута " козлите " извършиха корнер, при който Чабо продължи с глава за Ели Скири, а от близка отдалеченост тунизиецът нямаше по какъв начин да сгреши - 0:1!

Естествено, случилото се накара домакините да хвърлят всичките си старания в офанзива. До почивката пред вратата на Марвин Швабе имаше задоволително благоприятни условия за равнене, но 27-годишният немец се намеси уверено при удари на Гнабри и Бенжамен Павар.

На полувремето Юлиан Нагелсман предприе две смени, като вместо Гнабри и Горетцка, в игра се появиха Коман и Гравенберх. Именно включването на нидерландеца можеше да има незабавен резултат, само че фантастичният му изстрел срещна дясната греда.

В 54-ата минута Кингсли Коман подсети за най-хубавото от своя механически боеприпас и слаломира всред отбраната на Кьолн. Швабе обаче още веднъж беше на свето място. Упражнението се повтори и 10 минути преди края, когато и Томас Мюлер не сполучи, той пък след ориентиране с глава.
 Снимка 603653
Източник:

В самия край баварската чест въпреки всичко бе избавена, а Йозуа Кимих оформи крайното 1:1. Лидерът на мюнхенци все нещата в свои крайници и с мощен шут от над 25 метра запрати коженото кълбо неспасяемо под горната греда на " козлите ".

В идващия кръг Байерн посреща на собствен терен третия във краткотрайното класиране Айнтрахт. Кьолн ще търси втора поредна победа, този път при визитата на отчайващия в игрови проект Шалке 04.
 Шалке 04 - Република България Лайпциг 1:6 в мач от Бундеслигата
Република България Лайпциг с наказателна акция в Гелзенкирхен

" Биквоете " смазаха Шалке 04 с 6:1
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР