Отборът на Кот д`Ивоар, който е домакин на турнира за

...
Отборът на Кот д`Ивоар, който е домакин на турнира за
Коментари Харесай

Кот д'Ивоар откри Купата на Африка с победа над Гвинея Бисау

Отборът на Кот д`Ивоар, който е хазаин на шампионата за Купата на африканските народи по футбол, съумя да стартира с победа - 2:0 над отбора на Гвинея Бисау в мача на откриването

" Лъвовете " на френския селекционер Жан-Луи Гасе трябваше да чакат едвам четири минути, преди Секо Фофана да открие резултата за домакините и да хвърли в наслада стадион " Аласан Уатара ". Фофана, който е съотборник на Кристиано Роналдо в саудитския Ал-Насър можеше да удвои резултата в 35-ата минута, само че ударът му срещна напречната греда на вратата на Упарин Джоко.

През втората част на срещата темпото спадна, само че Кот д`Ивоар затвърди триумфа си с попадение на Жан-Филип Красо в 56-ата минута, който приключи самостоятелна акция.

Тимът на Кот д`Ивоар бе отстранен в предишното издание на КАН още на осминафиналите, като отстъпи на Египет след осъществяване на дузпи. Домакините имат две победи в шампионата - през 1992 и 2015, и се надяват да прибавят трета звезда на фланелките си.

Отборът на Гвинея Бисау към момента няма нито една победа във финали на шампионата на африканските народи.

В идващия кръг Кот д`Ивоар ще играе във вторник против отбора на Нигерия, който през днешния ден ще срещне Екваториална Гвинея.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР