Отборът на Кардиф ще обжалва решението на ФИФА да плати

...
Отборът на Кардиф ще обжалва решението на ФИФА да плати
Коментари Харесай

Кардиф не се предава, ще обжалва решението за Сала

Отборът на Кардиф ще апелира решението на ФИФА да заплати 6 млн. евро на Нант за прехвърлянето на Емилиано Сала пред Спортния трибунал (КАС).

Сумата дава отговор на първичната вноска, която уелският клуб бе задължен да заплати на отбора от френската Лига 1 през януари като част от договорката за аржентинския нападател. Сала подписа с Кардиф за сумата от 15 млн. паунда, само че почина трагично при самолетна злополука в Английския канал на 21 януари. Той пътуваше до уелската столица, където щеше да стартира тренировки с новия си тим.

Кардиф отхвърли да заплати трансферната сума за Сала, откакто твърдеше, че договорът „ не е правно обвързващ “, и Нант след това подаде недоволство към ФИФА през февруари. След среща на Международната футболна централ в Цюрих предходната сряда от ФИФА извести двата клуба за решението си този понеделник. Кардиф пусна публично изказване, потвърждавайки, че клубът ще апелира решението пред Спортния трибунал.

„ След решението на ФИФА по отношение на прехвърлянето на Емилиано Сала, Кардиф ще апелира пред Спортния трибунал. Клубът е извънредно отчаян от решението и счита, че комисията е достигнала до него без да вземе под внимание цялостната документи, предоставена от Кардиф. Независимо от това съществуват ясни доказателства, че трансферното съглашение в никакъв случай не е било подписано с многочислени договорни условия, поискани от Нант, като по този метод го прави недействително “.

„ Ще молим пред КАС в търсене на решение, което смята всяка една съответстваща договорна информация и обезпечава изясненост в цялостната законова обстановка сред двата клуба. Проблемът е комплициран, тъй като включва както цивилен, по този начин и престъпни обсъждания в Обединеното Кралство и чужбина, които евентуално ще повлияят на валидността на прехвърлянето. Следователно е значимо да се стигне до обективна оценка поради предоставената информация по случая “, показа представител на Кардиф. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР