Отборът на Канзас Сити Чийфс е новият стар шампион в

...
Отборът на Канзас Сити Чийфс е новият стар шампион в
Коментари Харесай

Канзас Сити Чийфс запази Супербоул

Отборът на Канзас Сити Чийфс е новият остарял първенец в Националната футболна лига (НФЛ). " Вождовете " победиха Сан Франциско Фортинайнърс с 25:22 след продължение в Супербоул LXIII в Лас Вегас. Тимът завоюва трета купа в последните пет сезона, в четири от които доближи до мача за Супербоул.
В воин за тима от щата Мисури се трансформира уайд ресийвърът Мекол Хардман, който улови шампионски пас от куотърбека Патрик Махоумс в продължението и означи тъчдаун от 3 ярда, с цел да донесе третия шампионски пръстен на Махоумс и на старши треньора на Канзас Анди Рийд.
До полувремето играта бе доминирана от мощното показване на отбраните на тимовете. Сан Франциско водеше с 10:3, като разликата пристигна от тъчдаун на рънингбека Кришчън МакКафри. Изненадващо той осъществя след подаване на уайдресийвъра Джауан Дженингс.
В третата четвърт Канзас Сити реализира поврат, като осъществя 10 безответни точки. Първият тъчдаун за " вождовете ", който бе и единствен за тях в постоянното време, бе дело на уайд ресийвъра Маркез Валдес-Скантлинг.
В началото на четвъртата част с тъчдаун на Джауан Дженингс след 10-ярдово подаване от Брок Пърди, Сан Франциско още веднъж поведе с 16:13, а при осъществяването на спомагателната точка ударът на кикъра Джейк Мууди бе блокиран.
Канзас Сити изравни с сполучлив фийлд гол на Харисън Бъткър по-малко от 6 минути преди края.
Мууди бе прецизен от 53 ярда и добави нови 3 т. за калифорнийците. Само 3 секунди преди края Бъткър бе прецизен за Чийфс за 19:19. В продължението Сан Франциско поведе с 22:19 след фийлд гол на Джейк Мууди. Травис Келси приближи офанзивата на " вождовете " единствено на 3 ярда от ендзоната на Сан Франциско, там Махоумс откри Хардман, който изцяло непокрит осъществя шампионските 6 точки за Канзас.
Патрик Махоумс приключи срещата с 34 точни подавания от 46 опита за общо 333 ярда и бе определен още веднъж за " Най-полезен състезател " (МВП). 28-годишният куотърбек към този момент има 3 трофеи, 3 награди за МВП на Супербоул и още две награди за " Най-полезен състезател " в постоянния сезон.
Сан Франциско пропусна да вземе реванш от Канзас Сити и Махоумс за провалянето си с 20:31 във финала преди 4 години.
В паузата на най-гледаното спортно събитие в света, следено от 110 млн. единствено в Щатите, публиката подгряха Ъшър и изненадващо поканената Алиша Кийс.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР