Отборът на Каляри постигна много ценна победа с 1:0 при

...
Отборът на Каляри постигна много ценна победа с 1:0 при
Коментари Харесай

Каляри почти спря Фиорентина за Европа

Отборът на Каляри реализира доста скъпа победа с 1:0 при гостуването си на Фиорентина в среща от предпоследния 37-и кръг на Серия " А ". Победното попадение означи Леонардо Паволети в 37-ата минута.

С днешния триумф Каляри изплува от зоната на изпадащите, като е 16-и с 36 точки, с една повече от рисковата 18-а позиция. Виола остава на 8-ото място с 57 пункта, до момента в който 6-ият Милан и 7-ият Аталанта (с по-добра голова разлика) са надлежно с 60 и 59. Това значи, че в случай че довечера в срещата между тях двата тима завършат наедно, то “виолетовите” на 99% няма да се класират за Лига Европа.

Както е известно, това са два от тимовете, в които игра умрелият неотдавна футболист Давиде Астори. Затова преди мача капитаните си размениха екипи на бранителя с клубните цветове, а по-късно всички играчи си направиха обща фотография с тениските с номер 13.

Мачът ще се запомни и с извънредно неточния мерник на футболистите в този дуел. Тимовете насочиха цели 28 удара, само че единствено два от тях бяха в границите на вратата. Единият от тях се оказа и съдбоносен, откакто Паволети съумя да прати топката в мрежата на домакините след центриране от директен свободен удар.

Фиорентина приключи мача в понижен състав, защото в добавеното време Жордан Верету си изкара два жълти картона за няколко секунди. СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ КАЛОЯН АНТОНОВ Серия А 37 кръг, неделя 13 май  Фиорентина 0:1краен резулат  Каляри
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР