Отборът на Каляри постигна истински подвиг и победи състава на

...
Отборът на Каляри постигна истински подвиг и победи състава на
Коментари Харесай

Каляри пречупи Парма в супер мач от плейофите за Серия А

Отборът на Каляри реализира същински героизъм и победи състава на Парма с 3:2 в първи мач от 1/2-финалната серия на плейофите за влизане в Серия “А ”.

Двата тима си размениха по едно полувреме, като домакините от Каляри започнаха ненадейно едва и инкасираха две попадения преди почивката. Първо, в 10-ата минута Адриан Бенедичак откри резултата, а в 26-ата минута Саймън Сом направи преднината на Парма по-сериозна.

В началото на втората част не се виждаше по какъв начин домакините могат да се върнат в мача и даже в първите няколко минути можеха да получат още едно попадение вместо да понижат изоставането си. Все отново те откриха сили и направиха разликата в резултата по-поносима в 68-ата минута, когато Зито Лувумбо се разписа.

Големият поврат настъпи в заключителните минути от мача. Играчите на Парма си повярваха, че няма по какъв начин да позволен равнене и пропиляха идващия четвърт час след гола на Лувумбо в разиграване на топката без нови опити за отбелязване на гол. Така се стигна до 85-ата минута, когато Валентин Михайла връхлетя върху собствен противник и съдията се принуди да покаже бялата точка. Зад топката застана Джанлука Лападула, който беше праволинеен и изравни.

Малко по-късно " Сардиния Арена " беше в действителност взривена от финалната развръзка на мача. Авторът на първото попадение Зито Лувумбо се включи ужасно и в 89-ата минута вкара победния гол за своите.

Това обаче е единствено първата част от дуела. На 3 юни (събота) от 21:30 българско време предстоят още 90 вълнуващи минути на стадион “Енио Тардини ”, където най-интересното е, че головете на непознат терен няма да имат нищо общо с регламента за продължение. Тимът на Парма ще се нуждае от победа със единствено един гол разлика, тъй като съгласно разпоредбите в плейофите за влизане в Серия “А ” при тъждество в общи резултата напред се класира тимът, който р приключил на по-предна позиция в постоянния шампионат.

А тук драмата е изключително огромна, тъй като Парма и Каляри имаха идентичен брой точки в генералното класиране на Серия “Б ”, само че отборът на Парма имаше преимущество в директните дуели и по този начин приключи на четвърти, до момента в който Каляри стана пети.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР