Отборът на Жирона, който е на второ място в класирането

...
Отборът на Жирона, който е на второ място в класирането
Коментари Харесай

Шави: Жирона може да стане шампион

Отборът на Жирона, който е на второ място в класирането на Ла Лига с равни точки с Реал Мадрид, " може да завоюва купата ". Това съобщи треньорът на Барселона Шави Ернандес преди дербито на двата каталунски тима в неделя.

" За всеобща изненада Жирона е водач. Но за нас това не е изненада ", сподели Шави на конференцията си. " Това е динамичен тим, с огромен треньор и имат сходна система на игра като нашата ", счита експертът.

" Ние желаеме да пресираме високо, до момента в който Жирона умее да сменя системата и да се нарежда в невисок блок. Но търсим общо взето същите неща - да преобладаваме, да имаме владеене на топката, да нападаме. Следователно двата тима си наподобяват в този смисъл ", сподели той.

Шави предизвести за характерностите в състава на Жирона, измежду които бразилското крило Савиньо (под наем от Троа) и двамата украински национали Довбик и Циганков.

Барселона, който си върна третото място след триумфа над Атлетико Мадрид с 1:0 преди седмица, в този момент има опция да се приближи на точки от Жирона при победа.

Треньорът приказва и за разкритието на президента на клуба Жоао Лапорта, че който увери, че скоро Барселона ще стартира договаряния с Манчестър Сити и Атлетико Мадрид за привличането на двамата португалци - Жоао Кансело и Жоао Феликс.

" Много сме удовлетворени от двамата. Мисля, че доста добре се приспособиха и са доста значими. Ще забележим какво ще стане в бъдеще, само че е ясно, че желаеме да ги задържим и след края на сезона ", призна Шави.

Операцията обаче наподобява сложна за клуба, който е във финансови усложнения, защото Атлетико ще желае най-малко 70 милиона евро за Жоао Феликс съгласно испанската преса. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР