Отборът на Испания загуби от Япония с 1:2 в третата

...
Отборът на Испания загуби от Япония с 1:2 в третата
Коментари Харесай

Япония победи Испания с 2:1 на Мондиал 2022 след обрат през второто полувреме

Отборът на Испания загуби от Япония с 1:2 в третата си среща от група „ Е “ на Световното състезание по футбол в Катар. И двата тима се класираха за осминафиналите на шампионата като първи и втори в групата, надлежно с 6 и 4 точки, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

В другия мач от групата Германия победи Коста Рика с 4:2, само че и двата отбора отпаднаха от Мондиал 2022. Германците останаха на трета позиция с 4 точки, а Коста Рика приключи с 3 в актива си. Испания изпревари Германия в класирането в група „ Е “ поради по-добрата си голова разлика, а след триумфа над германците в първия мач отборът на Япония реализира втора впечатляваща победа на шампионата в Катар и то отново след поврат през второто полувреме.

Японците ще играят против Хърватия на осминафиналите на 5 декември, до момента в който Испания ще се изправи против Мароко ден по-късно.

Отборът на Япония сътвори първата по-опасна офанзива в срещата на стадион „ Халифа Интернешънъл “ в Ал Раян. Юня Ито излезе в добра позиция в 8-ата минута, само че стреля вдясно от вратата на съперника. Испания отговори три минути по-късно с попадение на Алваро Мората. Той се разписа за 1:0 в 11-ата минута откакто засече с глава центриране на Сесар Аспиликуета. Мората означи 30-ия си гол в 60 мача за националния тим и стана вторият футболист, който вкарва в първите си три срещи за Испания на Световно състезание след Телмо Сара през 1950 година.

Пак Мората заплаши вратата на Япония в 23-ата минута, само че не съумя да насочи задоволително мощен удар. Изстрел на Даичи Камада в 36-ата минута бе блокиран от отбраната на испанците, а в 43-ата Дани Олмо получи добър пас и стреля, само че защитник на Япония се намеси в точния момент.

Подобно на първия си мач против Германия японските футболисти влязоха доста стимулирани за второто полувреме. В рамките на три минути японците реализираха цялостен поврат. Влезлият като запаса Рицу Доан изравни за 1:1 в 48-ата минута с доста добре ориентиран удар от отдалеченост.

В 51-ата минута отборът на Япония се възползва от неорганизирани дейности на отбраната на Испания. Друга запаса Каору Митома овладя топката на крайната линия и върна към Ао Танака в наказателното поле и той отблизо разстояние означи за 2:1. Попадението в началото не бе зачетено, само че след преразглеждане със системата за видеоарбитраж - ВАР бе прието, защото топката не бе напуснала очертанията на терена с цялостния си размер.

В идващите минути испанските национали съумяха да се успокоят и да задържат владението на топката за по-дълго, очаквайки точни миг да нападат, само че японците демонстрираха добра организация в отбрана. Такума Асано опитва мерника си за Япония в 70-ата минута, само че прати топката вдясно от вратата, а четири минути по-късно и Марко Асенсио не сполучи за Испания.

Дани Олмо също стреля към вратата на съперника 10 минути преди края на постоянните 90, само че бранителите на Япония отново се оправиха, а в 83-ата стражът на Испания Унай Симон трябваше да се намеси след удар на Ко Итакура.

Асенсио пропусна добра опция да изравни в 90-ата минута, когато не съумя да преодолее Шуичи Гонда и резултатът остана 2:1 за Япония.

Среща от група „ Е “ на Световното състезание по футбол в Катар:

Япония – Испания – 2:1 (0:1)

голмайстори: 0:1 Алваро Мората 11, 1:1 Рицу Доан 48, 2:1 Ао Танака 51

основен арбитър: Виктор Гомес (Република Южна Африка)

стадион: „ Халифа Интернешънъл “ (Ал Раян), фенове - 44851

жълти картони:

- за Япония – Ко Итакура, Мая Йошида, Шого Танигучи

сформира:

Япония: Шуичи Гонда, Шого Танигучи, Ко Итакура, Мая Йошида, Юто Нагатомо (46-Каору Митома), Хидемаса Морита, Юня Ито, Ао Танака (87-Уатару Ендо), Такефуса Кубо (46-Рицу Доан), Даичи Камада (68-Такехиро Томиясу), Дайзен Маеда (62-Такума Асано)

Испания: Унай Симон, Сесар Аспиликуета (46-Дани Карвахал), Пау Торес, Алехандро Балде (68-Жорди Алба), Родри, Серхио Бускетс, Гави (68-Ансу Фати), Педри Гонсалес, Алваро Мората (57-Марко Асенсио), Нико Уилямс (57-Феран Торес), Дани Олмо

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР