Отборът на Испания ще спори за олимпийското злато, след като

...
Отборът на Испания ще спори за олимпийското злато, след като
Коментари Харесай

Испания пречупи японските мечти след нови инфарктни 120 минути в Токио

Отборът на Испания ще спори за олимпийското злато, откакто надви с 1:0 против домакина Япония във втори полуфинал от олимпийския шампионат по футбол. Марко Асенсио се оказа героя за своята нация, отбелязвайки победното попадение за "Ла Фурия " в 115-та минута, в продълженията на срещата.

Очаквано испанците започнаха по-активно мача и в 6-ата минута Микел Мерино стреля от комфортна позиция, само че топката излезе в навън. Малко по-късно героят при успеха с 5:2 над Кот д'Ивоар Рафа Мир пропусна да открие резултата, откакто бе оставен непокрит в наказателното поле на Япония. Добър късмет изтърва в 31-ата минута и сътрудникът му в офанзива Оярсабал, чийто шут не откри очертанията на вратата на Тани.

Рафа Мир бе изведен отлично в 39-ата минута пред наказателното поле, само че стреля право в ръцете на вратаря Косей Тани. Две минути преди почивката и домакините стигнаха до голова опция, откакто Кубо затрудни испанската отбрана. Ударът му обаче бе избит в корнер, от който не последва нищо рисково за вратаря Унай Симон.

Второто полувреме стартира с прелестна офанзива на домакините и единствено навременната интервенция на Пау Торес спести главоболия за Унай Симон. В 52-ата минута Хатате смъкна топката към Хаяши и той с същински снаряд прати топката на сантиметри над напречната греда.

В 55-ата минута се случи най-интересната обстановка в мача. Перуанският рефер Ортега отсъди дузпа при едно единоборство сред Йошида и Мерино, само че откакто изгледа случилото се на монитора, анулира 11-метровия углавен удар, както и жълтия картон на японския бранител.

Вратарят на Япония - Косей Тани блесна с решаваща интервенция в 76-ата минута. Рикошет в тялото на негов съотборник изведе Рафа Мир очи в очи със стража на домакините, който с бързо напредване съкрати дистанцията и блокира удара на испанеца. Две минути по-късно Кубо безрезултатно опитва рефлекса на Унай Симон.

7 минути преди края в Испания бе осъществена промяна - на мястото на Педри, за който мачът бе №73 за сезона, на терена се появи опитният Марко Асенсио. Това внесе подтик в играта на иберийците, които обсадиха вратата на противника. Първо необикновен шпагат на Итакура резервира нулевото тъждество, а по-късно Тани се оправи с удари на Рафа Мир и Оярсабал.

В първото продължение домакините бяха по-активни, а резервата Дайзен Маеда пропусна превъзходен късмет в 102-та минута. Усещането обаче беше, че и двата отбора непреклонно се готвят за дузпи.

Солидната японска опозиция, която продължи толкоз дълго, в последна сметка беше изумена в 115-та минута. След следващата многоходова офанзива Марко Асенсио беше изведен в чиста позиция и с голямо самообладание прати вратаря в неверната псоока за 1:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР