Отборът на Испания е вторият полуфиналист на европейското първенство по

...
Отборът на Испания е вторият полуфиналист на европейското първенство по
Коментари Харесай

Испания надви Швейцария с гол в продълженията за място в полуфиналите на Евро 2023 за младежи до 21 г.

Отборът на Испания е вторият полуфиналист на европейското състезание по футбол за младежи до 21 години, което се организира в Румъния и Грузия. В дуел от четвъртфиналната фаза на еврошампионата, испанците се постановиха с 2:1 над селекцията на Швейцария.

„ Ла Фурия Роха “ откри резултата на стадион „ Джулещи “ в 68-ата минута, когато Серхио Гомес изведе с дълго подаване по земя капитана Абел Руис отляво в наказателното поле на „ кръстонисците “. Руис задържа топката, обърна се на 180 градуса и върна топката още веднъж по земя на границата на наказателното поле към набралият скорост Гомес, който с изстрел от придвижване с левия крайник се разписа в далечния низък ляв ъгъл на стража Амир Сайпи.

Швейцария съумя да изравни резултата в първата минута от добавените четири на постоянното време. Дълго изритана висока топка от половината на швейцарците пред пеналтерията на Испания бе овладяна на гърди от резервата Джулиан вон Мос, който насочи извеждащо подавне по земя към връхлитащият Зеки Амдоуни отляво в наказателното поле на иберийците, като нападателят на Швейцария с технично осъществяване прати топката около плонжа на вратаря Арнау Тенас и тя влетя в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

Испания още веднъж поведе в 102-ата минута, когато футболистите на Санти Дениа лишиха топката в половината на „ кръстоносците “, като кълбото стана владеене на Аймар Орос, който стигна границата на наказателното поле на Швейцария и пусна паралелен пас наляво към Хуан Миранда. Левият краен защитник на „ Ла Фурия “ стреля мощно от придвижване, топката рикошира в тялото на Леви Блум, заглуби стража Сайпи и влетя в левия ъгъл на вратата за 2:1.

За място във финала на шампионата Испания ще играе с спечелилия от полуфилната двойка, противопоставяща отборите на Франция и Украйна. Двубоят Франция - Украйна е в неделя, 2 юли, от 22 часа и ще бъде излъчен в ефира на Българска национална телевизия 3.

Отново по Българска национална телевизия 3, само че от 19 часа, можете да гледате конфликта Англия - Португалия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР